Veliki povratak Vladimira Šeksa?!

Vladimir Šeks, za kojeg se do jučer smatralo da je na izlaznim vratima iz visoke politike, ponovno se vraća u velikom stilu.

23.3.2011.
12:20
VOYO logo

Iako se u posljednje vrijeme činilo kako je Vladimir Šeks na odlasku iz visoke politike, situacija se naglo preokrenula i HDZ-ov veteran dobio je možda najvažniji posao u Hrvatskoj. Njegova šefica Jadranka Kosor dosadašnjeg potpredsjednika Sabora odredila je, objavio je Novi list, za koordinatora provođenja akcijskog plana za završetak pregovora u poglavlju 23 – pravosuđe i temeljna ljudska prava.

"Njegova je zadaća koordiniranje ministarstava, drugih državnih institucija, Sabora, pa i pojedinih zastupničkih klubova, poput SDSS-ovog. Šeks će pronalaziti rješenja za ispunjavanje mjerila, upozoravati ako Vlada treba donijeti još neku odredbu ili zakon i slično", izjavio je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Informaciju su potvrdili i u Vladi navodeći kako će Šeks biti supervizor provođenja akcijskog plana, koji bi trebao omogućiti završetak pregovora u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je pak da Šeksovu novu funkciju u utorak nije potvrdio nijedan visokopozicionirani HDZ-ovac, pa čak ni oni iz Vlade. Nekoliko sugovornika iz HDZ-a Novom listu je čak tu vijest negiralo i navelo kako se "radi o spinu".

U oporbi uloge jasne

No dok se o Šeksovoj ulozi u javnosti još raspravlja, o budućoj ulozi Vesne Pusić prijepora nema. Na koalicijskom sastanku ona je dobila zadatak formirati skupinu od tri do pet zastupnika koji će lobirati među parlamentarcima EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njenom mišljenju, među zastupnicima-lobistima trebali bi se, uz nju, naći i HDZ-ovka Marija Pejčinović Burić, Pupovac te SDP-ovac Neven Mimica. Time bi Vlada u proces dovršavanja pregovora, čije zaključenje očekuje u lipnju, uvukla i opoziciju.

Vezani članci:

arti-201102170600006 arti-201102110111006 arti-201102110871006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo