nova afera / Veliki politički skandal zbog pristupne ceste: umiješani potpredsjednik Vlade Štromar i savjetnik predsjednice Granić

Nije jasno koliko su visokopozicionirani političari i umiješani u lokalnu priču i zašto. Predraga Štromara suočili smo s optužbama

24.11.2017.
19:05
VOYO logo

Veliki politički skandal zbog pristupne ceste. Umiješani potpredsjednik Vlade Štromar i savjetnik predsjednice Granić. Slučajem iz Slavonskog broda bavi se USKOK, a nije jasno koliko su visokopozicionirani političari i umiješani u lokalnu priču i zašto. Predraga Štromara suočili smo s optužbama. 

Za prilaznu cestu LIDL-u izvođač nije dobio dozvolu tako da otvaranje zapinje. To je uzrok problema zbog kojeg su navodno potpredsjednik Vlade Štromar kao i savjetnik predsjednice Mate Granić pokušali izvođaču Ivanu Rimcu pogodovati da nelegalno ishodi uporbanu dozvolu. Gradski pročelnik za graditeljstvo je poduzetnika USKOK-u kazneno prijavio zbog navodnih prijetnji a imena spomentih političara također su u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom zahtjeva za izdavanje uporabne dozvole proveden je tehnički pregled pojavila se dodatna dokumentacija koja podrazimijeva izdavanje i uporabmne dozvole koja podrazumijeva i izdavanje uporabne dozvole u Osiječkoj ulici. Uporabna dozvola ne može podrazimijavati i dozvolu za cesti jer za nju nije izdana građevinska dozvola", kazao je pročelnik Odjela za graditeljstvo Slavonski Brod, Damir Klaić.

Investitor se Lidlu obvezao na rokove i svaki dan kašnjenja ga stoji više od 30 tisuća kuna. Pročelnik u prijavi tvrdi da mu je Rimac zbog toga ozbiljno prijetio da izda dozvolu. Za dozvolu se navodno raspitivao i savjetnik predsjednice Mate Granić. Pročelnik tvrdi da su pozivi da izda dozvolu išli i od Štromarovog državnog tajnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam vidio tu prijavu, ne znam o čemu se radi, samo znam da smo uputili upravni nadzor zbog toga jer smo uvidjeli da ima nekih nepravilnosti", tvrdi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar

No sam Rimac tvrdi da zbog nezakonitog ponašanja gradske uprave u Brodu trpi veliku štetu pa se žalio Štromarovom ministarstvu. On poručuje da je grad Slavonski brod kršio Zakon o gradnji te podsjeća kako je njegova tvrtka nositelj prava na spornom dijelu ceste koja ne može dobiti dozvolu.Gradonačelnk je pak ovu birokratasko-političko-pravosudnu aferu komentirao vrlo kratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što ja mogu reći da gradska uprava grada SB poštuje Zakone RH i smatram da bi i svi ostali koji dolaze u u ovu gradsku upravu to trebali poštivati", izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Navodno je pritisak na Dusparu da izda dozvolu vršen i na marginama prekjučerašnjeg sastanka oko Projekta Slavonija na kojem je bio i sam premijer te polovica njegove Vlade, uz obrazloženje da je investicija teška 50 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike