VELIKI OBRAT: / Fatalnoj ujni ukinuta oslobađajuća presuda, nećak osuđen zbog ubojstva njezinog muža izlazi iz zatvora!

Image

Slađana je navodno nagovarala tada svog maloljetnog nećaka na ubojstvo svog supruga Domagoja Novoselnika

6.6.2019.
22:59
VOYO logo

Vrhovni sud je u četvrtak, kako doznaje Slobodna Dalmacija, ukinuo oslobađajuću presudu suca Damira Romca i vratio slučaj na početak odnosno naložio je novo suđenje na splitskom sudu. Riječ je o slučaju "fatalne ujne", odnosno, 33-godišnje Slađane Novoselnik iz Virovitice koja je na splitskom Županijskom sudu u rujnu 2017. oslobođena optužbi za poticanje na ubojstvo. Podsjećamo, Slađana je navodno nagovarala tada svog maloljetnog nećaka na ubojstvo svog supruga Domagoja Novoselnika (32) na Hvaru.

Prema optužnici, Domagoj Novoselnik ubijen je upravo zbog veze između njegove supruge Slađane i nećaka koji je kod ujaka došao živjeti i raditi jer je ovaj imao privatnu tvrtku na Hvaru. Optužnica navodi kako je mladić počinio ubojstvo, a Novoselnik ga potaknula na zločin te da je njihova veza počela kada je on imao 15 godina. Slađana je opovrgavala vezu s nećakom, nazivala ga monstrumom i isticala da joj je bitno biti s kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISPLIVALI DETALJI KOJI BI MOGLI RIJEŠITI SLUČAJ OD PRIJE ŠEST GODINA: /

'Fatalna ujna' ipak nije mogla ubiti svojeg supruga?

Image
ISPLIVALI DETALJI KOJI BI MOGLI RIJEŠITI SLUČAJ OD PRIJE ŠEST GODINA: /

'Fatalna ujna' ipak nije mogla ubiti svojeg supruga?

Povreda postupka

Naime, sama sjednica nije niti održana jer je utvrđeno da je došlo do bitne povrede postupka odnosno da na suđenju nisu pročitani iskazi svjedoka koji su uredno dobili pozive, a nisu se odazvali. Iako nisu uopće ulazili u činjenični dio presude odnosno dovodili u pitanje oslobađajuću odluku, sama činjenica da sve opet kreće ispočetka i da je neizvjesno koliko će novo suđenje trajati donosi, pojašnjava za Slobodnu Dalmaciju Slađanina odvjetnica DorisKošta, nove probleme i komplikacije u Slađaninoj borbi za skrbništvo nad svojom kćerkom o kojoj, od kad se ubojstvo dogodilo, brine njena baka, majka pokojnog Domagoja.

Image

06.06.2017., Split - Na Zupanijskom sudu pocinje ponovljeno sudjenje "fatalnoj ujni" Sladjani Novoselnik i njezinom necaku koji se sumnjice za ubojstvo, odnosno poticanje na ubojstvo Domagoja Novoselnika u lipnju 2011. godine u mjestu Vrisnik na Hvaru. Sladjana Novoselnik u pratnji odvjetnice dolazi na sud. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vrhovni je sud također ukinuo i istražni zatvor za njenog tada maloljetnog nećaka koji je istom ovom presudom bio osuđen za teško ubojstvo svog ujaka i osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora. On se u istražnom zatvoru nalazio od srpnja 2011. do travnja 2013. godine kada je izašao na slobodu da bi onda krajem siječnja 2018. godine opet završio u zatvoru rješenjem Vrhovnog suda budući mu je bila izrečena sankcija viša od pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će biti treće po redu suđenje. U rujnu 2012., tijekom prvog postupka, Slađana je je bila osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja, a njen nećak, koji je u vrijeme ubojstva imao 17 godina, na 10 godina zatvora. Međutim, prva presuda je ukinuta pa je ujna oslobođena, a nećak je dobio dvije godine manje. Vrhovni sud tada je u svojoj odluci o ukidanju prve presude naveo kako se mora uzeti u obzir i da sam optuženi mladić negira ikakvu ulogu svoje ujne u stvaranju i održavanju volje za usmrćenje Novoselnika. Tada su dali jasnu uputu da se dobro ocijeni spada li nečinjenje tj. nesuprotstavljanje odluci počinitelja pod poticanje kao oblik sudioništva u ubojstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo