VELIKI HRVATSKI IZVOZNIK OTIŠAO U STEČAJ: / 67 radnika će završiti na burzi, a sljedeće godine tvrtki prijeti likvidacija

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

RIZ Odašiljači su završili u stečaju zbog ukupnog duga od oko 25 milijuna kuna te osam neisplaćenih plaća radnicima

5.10.2019.
22:13
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji veliki hrvatski izvoznik, tvrtka RIZ Odašiljači, ipak je završila u stečaju zbog nesposobnosti za plaćanje. Tvrtka koja je 70 godina proizvodila i instalirala radioodašiljačku opremu u 50-ak zemalja svijeta, mogla bi se naći i pred likvidacijom. Naime, početkom sljedeće godine će se održati ispitno i izvještajno ročište na Trgovačkom sudu u Bjelovaru. No, stečaj je prekinuo agoniju 67 radnika koji će nakon isteka 30-dnevnog otkaznog roka moći ići na burzu rada i tako ostvariti pravo na naknade, piše Poslovni dnevnik.

Za to će vrijeme stečajni upravitelj Darko Šket morati obaviti težak posao otkrivanja dubioza u tvrtci. Naime, on kao privremeni stečajni upravitelj nije imao pravo uvida u sve uzroke bankrota RIZ-a, već se trebao baviti samo dijelom koji se tiče stečaja. A bitno je stanje dugovanja, koje je krajem rujna iznosilo oko 25 milijuna kuna te osam neisplaćenih plaća radnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fina je još u veljači predložila otvaranje stečaja zbog neizvšenih osnova za plaćanje u roku od 120 dana koje su se popele na 9,14 milijuna kuna. I dio radnika je zatražio stečaj zbog 190.000 kuna neisplačenih plaća za prosinac prošle te siječanj i svibanj ove godine. Tvrtka posjeduje 3819 kvadrata nekretnina u Božidarevićevoj ulici u Zagrebu, na kojima već stoje hipoteke Zagrebačke banke i Republike Hrvatske, što je sasvim dovoljno za vođenje stečaja.

Image
RADNICI TRAŽE STEČAJ RIZ ODAŠILJAČA: /

Nekad najvei hrvatski izvoznik nije isplatio plaće

Image
RADNICI TRAŽE STEČAJ RIZ ODAŠILJAČA: /

Nekad najvei hrvatski izvoznik nije isplatio plaće

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo