gužvama pridonosi jaka kiša / Velika smjena turista na Makarskoj rivijeri: udarni vikend znatno pojačao promet i stvorio gužve

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Udarni ljetni vikend znatno je 'pojačao' promet na državnoj cesti D8, a gužvama pridonosi i jaka kiša te mokri kolnici

6.8.2016.
14:18
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Na Makarskom primorju prvi kolovoški vikend u znaku je velike smjene turista, koju prate jako velike gužve na prilaznim cestama turističkim mjestima.

S makarske rivijere ovoga će vikenda otputovati više od 15.000 gostiju, a jednako toliko stići će ih na odmor u ljetovališta od Brela do Gradca, doznaje se od turističkih radnika i hotelijera koji ističu kako će se nakon vikenda na tom području odmarati više od 60.000 turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarni ljetni vikend znatno je 'pojačao' promet na državnoj cesti D8, a gužvama pridonosi i jaka kiša te mokri kolnici. Vozi se u dugim kolonama, usporeno i s povremenim zastojima, gužve se stvaraju na prilaznim cestama turističkim mjestima, a posebice prema Makarskoj gdje je kolona vozila iz smjera Splita duža od osam kilometara.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je znatno pojačan i vozi se u koloni dugoj oko dva kilometra, dok na prometnici Makarska – Vrgorac preko Biokova vozi u kraćim isprekidanim kolonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prvoj i drugoj prijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za Brač, pa je tridesetak vozila s putnicima ostalo čekati prvo poslijepodnevno isplovljavanje. 

Na liniji Drvenik – Sućuraj od subote ujutro neprekidno plove dva trajekta, u Drveniku se na ukrcaj čeka duže od sat vremena, a u Hvaru sat i pol do dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu uglavnom sa zakašnjenjem od pola sata do sat vremena, a unatoč dodatnim linijama u dolasku i odlasku autobusi su popunjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo