lisko mudrov / Velika ljubav gazde i neobičnog ljubimca: slavni lički ugostitelj Macola usvojio lisicu

Ako niste upoznati s likom i djelom osebujnog ličkog ugostitelja Macole - evo prilike za to. Macola je vjerojatno prva osoba u Hrvatskoj koja za kućnog ljubimca ima lisicu

17.5.2017.
22:14
VOYO logo

Ako niste upoznati s likom i djelom osebujnog ličkog ugostitelja Macole - evo prilike za to. Macola je vjerojatno prva osoba u Hrvatskoj koja za kućnog ljubimca ima lisicu. Dao joj je vlastitu sobu s prozorom, ručak joj kuhaju pravi pravcati kuhari, a sve to u Korenici je na svoje oči vidjela naša reporterka.

Ovo je Lisko Mudrov! Prva hrvatska udomljena lisica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati lički ugostitelj udomio ga je prije godinu dana. Lisko je cijepljen, sluša naredbe, slobodno se kreće, ide u šetnju - i ponaša se vrlo slično psu.

"Pa Liska su našli u šumi, ostao je siroče i doveli su ga meni i onda sam ga ja othranio.
Bilo mi ga je žao, bio je mali, uzeo sam ga i počeo othranjivati. A kako reagira na druge ljude? Pa kako kad, nekad je opasan, nekad nije. Radi sigurnosti bolje ne", priča nam ugostitelj Željko Orešković Macola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali kraj ove male, ali divlje životinje gosti restorana nedaleko Plitivičkih jezera moraju zastati. 

"Ne zahtijeva on puno brige. Treba ga nahraniti, dati mu vode, malo ga prošetati, malo ga okupati. Koristimo se sa igračkama, on se zabavlja, krade, sakriva, nosi, vraća natrag. Dakle, ponaša se kao pravi pas", priča dalje Željko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lisko je vrlo brzo postao ravnopravni član Željkove obitelji. Ravnopravni - jer ima čak i vlastitu sobu s kupaonicom. A razmažena lisica najviše voli - ni više ni manje nego saunu.  

"To je sauna i to je njegov brlog i on tu spava. Do podne spava, onda se popodne budi i ona je budan cijelu noć. Igra se, laje i pušta zvukove. Lisko jede domaće pivce iz Drniša, piletinu, puretinu, kuhari mu svaki dan spremaju meni. Evo sad su mu spremili i neki desert, uvijek mijenjaju meni. Uvijek jede kuhano. Voli svježa jaja, to obožava!" nadodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogima je poznata instalacija u Macolonom restoranu - gdje preparirani jazavac, divlja mačka, zec i lisica kartaju. Ali, Macola se kune - Lisko Mudrov tako neće završiti. 

"Dio je obitelji. Znači mi dosta, lisac je moj pravi drug", priznaje ovaj ugostitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ga baš pratio, ali često on iziđe van, prati situaciju, odmara i tako", kazao je.

Macola ima nekoliko restorana, hotel, iza kuće drži i živog medvjeda i jelena - ali najdraže što ima mu je njegov Lisko Mudrov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo