Velika čistka u HDZ-u: Odlazi čak 14 važnih ljudi!

Spekulira se da će se Jadranka Kosor bez sumnje riješiti kadrova Ive Sanadera, kao što su Mario Zubović ili Jerko Rošin.

11.9.2011.
20:12
VOYO logo

Nova kadrovska križaljka, koja se po logici stvari trebala dogoditi u ljeto 2009., kad je Jadranka Kosor preuzela stranku, u HDZ-u će se dogoditi tek pri sastavljanju lista za izbore. Sva imena HDZ-ovaca na odlasku nisu poznata, znat će se tek nekoliko minuta prije roka za predaju lista u Državno izborno povjerenstvo, no spominje se čak njih petnaestak koji u prosincu neće biti na izbornim listama.

Spekulira se da će se Kosor bez sumnje riješiti kadrova Ive Sanadera, kao što su Mario Zubović ili Jerko Rošin. U paketu s njima otići će i neka kompromitirana imena, s pravomoćnim presudama ili bez njih. Riječ je stranačkim kadrovima, kao što je nekadašnji ministar Berislav Rončević, čije se ime veže uz aferu kamioni. U tu kategoriju spadao bi i Branko Vukelić, koji je iz politike, zbog zdravstvenog stanja, već otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Luka Bebić, Andrija Hebrang i Božo Biškupić zasitili su se politike i žele uživati u mirovini. U tu kategoriju neki ubrajaju i Ivana Jarnjaka, no on se još nije izjasnio ostaje li ili odlazi.

Neki pak, poput Marije Pejčinović-Burić, planiraju novu karijeru u diplomaciji, dok Bianca Matković, koja spada u kategoriju 'Sanaderovih ljudi', drugi put postaje majka i sama napušta politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njihova mjesta doći će pomlađena ekipa. Kosor već neko vrijeme najavljuje stranačko pomlađivanje, a presudni kriteriji za nove najbliže suradnike bit će ugled, obrazovanje, dob i – odanost, , piše Jutarnji list.

Iako su mnogi sumnjali, Kosor je uspjela oformiti svoju bazu u stranci. Naravno, ne tako široku kakvu ima Vladimir Šeks ili Darko Milinović, jer oni svoje ljude regrutiraju 10, odnosno 12 godina, no Kosor je ipak uspjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109110202006 arti-201109110010006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo