ODZVONILO HLADOVINI / Loše radnike izbacit će iz javne uprave

Vlada dovršava plan reformi koje Europska komisija traži do travnja i to nakon što su od nekih obećanih poteza već odustali.

18.3.2015.
20:51
VOYO logo

Bruxelles od Vlade želi da reže deficit proračuna i da dovede ekonomiju u ravnotežu. Vlada će to pokušati postići paketom reformi čiji će prvi nacrt biti gotov do kraja tjedna. Detalji se zasad kriju.

"Prije svega u segmentu javne uprave će to biti u upravljanju poduzećima uključujući i poduzeća na lokalnoj razini. Uvijek je aktualna kod nas i reforma socijalnog sektora zdravstvo i sve što je već bilo na dnevnom redu u razgovorima s Komisijom", izjavio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić. a prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi plan reformi Vlada u Bruxelles treba poslati do kraja travnja, a Komisija će ga razmatrati u svibnju. Premijer kaže da još nije gotov.

Ono što je skoro pa vječna kritika - i Komisije i domaćih poduzetnika je - spora i neučinkovita javna uprava. Procedure su spore, a usluga slaba. Ministar financija otkriva da će se dio reformi posvetiti točnom mjerenju učinkovitosti zaposlenika javne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvođenje standarda

"Moramo postaviti standarde da netko može biti nagrađen ako je riješio nešto brzo i u kratkom roku, a da onaj tko to opstrira nema mjesta u javnoj upravi - isto kao u gospodarstvu - ako ne možete ga obavljati posao potražite negdje drugdje", poručio je ministar financija Boris Lalovac.

'Možemo šparati do beskonačnosti'

Predsjednik HDZ-a smatra da Vladin novi plan neće pomoći, a on bi, da je u prilici, sve karte bacio na otvaranje novih radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović i sam u ovom trenutku ne zna kako će taj paket reformi izgledati. Bitno je stvoriti takve mjere koje će poticati proizvodnju i stvaranje novih radnih mjesta. Mi možemo šparati do beskonačnosti, ali ćemo jednom presahnuti", smatra predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo