BITKA ZA PANTOVČAK / VELIKA ANKETA Tko bi bio najbolji predsjednički kandidat ljevice i lijevog centra?

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Koji potencijalni kandidat ljevice i lijevog centra može privući najviše birača

2.7.2019.
16:40
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Prije dva tjedna SDP je podržao kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske čime su prekinuta nagađanja tko će se iz najveće oporbene stranke upustiti u borbu za Pantovčak. 

U velikoj anketi portal Vijesti.hr pita vas koga smatrate najboljim kandidatom ljevice i lijevog centra za predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Uz Milanovića koji je već krenuo s kampanjom po Hrvatskoj, u anketu smo uvrstili i još dva SDP-ovca koji su se, prije objave podrške bivšem premijeru, spominjali kao mogući kandidati - bivšeg predsjednika Ivu Josipovića i zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Piculu. Od SDP-ovaca možete birati i bivšeg ministra iz Račanove Vlade Davorka Vidovića i popularnu SDP-ovu gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peović, Vučetić, Beljak, Mrak Taritaš...

S lijevog dijela političkog spektra svoju kandidaturu za predsjednicu već je najavila Katarina Peović iz Radničke fronte, a "uvjetnu kandidaturu" istaknuo je i nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić koji je u Sabor ušao s Mostove liste, ali slovi za lijevog kandidata. 

Na lijevom i centralno lijevom spektru hrvatske politike su i stranke koje su na nedavne europske izbore izašli "pod kapom" Amsterdamske koalicije pa smo u anketu uvrstili i dva njihova lidera - Krešu Beljaka i Anku Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao socijaldemokratska i lijeva stranka predstavlja se i SDSS pa možete birati i njezinog lidera Milorada Pupovca, kao i predsjednice stranke Start Daliju Orešković kao i stranke Pametno Marijanu Puljak.

Na popisu su i Tomislav Tomašević iz koalicije "Možemo" i predsjednik i potpredsjednica Nove ljevice Dragan MarkovinaRada Borić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis zaključuje bivši predsjednik Stjepan Mesić koji se spominjao u kombinacija da bi mogao krenuti po još jedan mandat, iako mnogi smatraju da po Ustavu na njega nema pravo.

Iako je jasno da se mnogi od predloženih neće kandidirati na predsjedničkim izborima, svrha ankete je istražiti koga smatrate da bi bio najjači kandidat za glasače tog biračkog spektra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketu tko bi bio najbolji kandidat desnice i desnog centra možete ispuniti OVDJE

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo