VELIK VAL IZBJEGLICA I DANAS: / Milanović danas u Opatovcu, Karamarko putuje u Prevlaku

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović oko podneva posjetit će privremeni prihvatni centar Opatovac. Obići će pripadnike hrvatske policije na terenu u Opatovcu i čestitati im Dan policije.

29.9.2015.
9:29
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

MUP je jučer navečer izvijestio da je u Hrvatsku do sada ušlo 82 tisuće migranata. U Opatovcu se trenutno nalazi oko 250 osoba. Tijekom današnjeg dana očekuje se novi, veliki priljev migranata iz Republike Srbije.

Image
OČEKUJE SE VELIKI PRILJEV: /

Od početka krize u Hrvatsku je ušlo više od 82 tisuće izbjeglica

Image
OČEKUJE SE VELIKI PRILJEV: /

Od početka krize u Hrvatsku je ušlo više od 82 tisuće izbjeglica

Ranko Ostojić, ministar policije u ponedjeljak je kazao da Hrvatska neće dopustiti da se za ulazak izbjeglica u Hrvatsku otvore "dvije fronte" te će sve izbjeglice koje s juga pokušaju ući u Hrvatsku biti vraćene tamo odakle su došle. Potvrdio je da se na prostoru Prevlake uređuju vojni objekti, ali ne za smještaj izbjeglica već pripadnika policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smještaj za ljude koji će braniti južnu granicu"

"Svima šaljem istu poruku. Ne dolazite, bit ćete vraćeni tamo odakle ste došli", rekao je Ostojić na konferenciji za novinare dodavši kako tako misli i premijer Zoran Milanović.

"Moj nalog bio je jasan, uredite, očistite, sredite hangare. Najbolja stvar koju sam mogao napraviti je da taj prostor bude pripremljen. Ukoliko bude potrebno sada imam prostor za dovoljno ljudi da se obrani južna granica", izjavio je Ostojić. Dodao je da je osobno naložio uređenje vojnih objekata na Prevlaci. Tamošnje službe zadužene za provedbu njegove odluke nisu bile upoznate s kojom se namjenom uređuju objekti, objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara koliko je do sada Hrvatsku koštalo zbrinjavanje izbjeglica, Ostojić je odgovorio "jako puno" te dodao da se ne zna koliko bi više koštalo da se nije radilo tako kako se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo