Većina građana Hrvatske ne želi u EU?

Kako se približava dan referenduma o ulasku RH u Uniju, tako se zaoštrava i rat anketama.

16.1.2012.
13:00
VOYO logo

Vijeće za Hrvatsku – NE u EU naručilo je provođenje nezavisne ankete među građanima o pitanju o kojem će se odlučivati na predstojećem referendumu. Anketiranje je provedeno u razdoblju od 8. do 15. siječnja ove godine, a telefonskim putem anketirane su ukupno 1.942 osobe.

Anketiranim građanima postavljeno je referendumsko pitanje: ''Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?'' Rezultati su pokazali da većina građana, njih čak 57,2 posto, ne želi u Uniju, dok je za ulazak 42,8 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz istog istraživanja ujedno se doznaje da na referendum ne želi izaći 26,8 posto građana, a ističe se i da je anketa Vijeća za Hrvatsku – NE u EU izrađena od strane ''potpuno nezavisne agencije, ovlaštene i tehnički osposobljene za provođenje anketa, a koja se nalazi izvan Hrvatske i u potpunosti je nezavisna od financijskih ili nekih drugih pritisaka ili ucjena naručitelja''. Navode da je riječ o Business Knowledge Corporation.

Međutim, u oči upada podatak da se od ukupnog broja kontaktiranih osoba, čak 802 ispitanika, što predstavlja čak 41 posto, nije željelo izjasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-EU - ZA i PROTIV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo