program iza ponoći / Večeras je idealna noć za filmoljupce: preko sto filmova u šest hrvatskih gradova

Večeras se u šest gradova u Hrvatskoj te u nekoliko u inozemstvu održava 'Noć hrvatskog filma'

7.10.2016.
19:15
VOYO logo

Pred nama je posebna noć - Noć hrvatskog filma. Pod motom 'Gledajmo domaće' paralelno se zbivaju projekcije od Zagreba, preko Pakraca, pa sve do Novog Zelanda. Dok su projekcije filmova već počele u nekim gradovima, u Zagrebu se očekuje i svečano otvorenje Noći hrvatskog filma od 21 sat. 

"Danas možemo očekivati preko sto filomova u šest gradova u Hrvatskoj i nekoliko u dijaspori, preko Srbije i Njemačke do Novog Zagreba", kazala je umjetnička direktorica Noći hrvatskog filma Irena Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova manifestacija traje samo jednu noć. Cijela Hrvatska počela je u 18 sati prikazivati filmove za djecu, a u Zagrebu u Kino Europi u 21 sati. Počinjemo s koncertom filmske glazbe, zatim kratki restaurirani filmovi pa domijenak i 'Tko pjeva zlo ne misli' sa filmske vrpce. Nakon toga, novi mediji. To će sve trajati do dva ujutro", pojasnila je Škorić.

Upitana posjećuju li građani Hrvatske hrvatski film, odgovorila je: "Hrvatska je povezana s hrvatskim filmom, no još uvijek ljudi ne idu često u kino. Naravno, karta za kino je skupa. Zato je bitno naglasiti kako je ovaj događaj besplatan"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo