'ISKAZANO MI JE POLITIČKO NEPOVJERENJE...': / Hasanbegović otkrio zašto je odbio Plenkovićevu ponudu

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL
26.10.2016.
8:05
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je u utorak na Predsjedništvu HDZ-a ponudu da postane predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu. Potvrdio je to šef stranke Andrej Plenković izražavajući žaljenje zbog situacije i usmjeravajući medije po odgovor zbog razloga na samog Hasanbegovića.

Bivši ministar sam je, pak, pojasnio kako je funkciju odbio iz političko-moralnih razloga. Smatra, kazao je, kako mu je već iskazano političko nepovjerenje time što je na mjesto na kojem je bio u prethodnoj Vladi izabrana njegova suparnica Nina Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZMAKLA MU JOŠ JEDNA ŽELJENA FUNKCIJA: Hasanbegović neće biti na čelu Odbora za medije

Hasanbegović je, pak, za Večernji list pojasnio svoju navodnu donaciju stranci za kampanju u parlamentarnim izborima od 875 kuna o kojoj su informacije objavljene u utorak. Kazao je kako nije riječ o donaciji, nego o trošku tiskanja njegovih letaka u preferencijalnoj kampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam donirao HDZ-u niti bih HDZ-u uplatio ikakvu donaciju jer sam ja državni namještenik koji živi od plaće, opterećen s 'deset' kredita. Nisam poduzetnik pa da doniram stranci. Da sam htio voditi preferencijalnu kampanju kakvu su vodili Milijan Brkić ili Andrej Plenković onda bih potrošio znatno više, ali to nisam htio raditi", kazao je Hasanbegović.

MILIJUNI ZA HDZ: Objavljen popis donatora, ove tri tvrtke najviše su dale Plenkovićevoj stranci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo