radi li se o podmetanju? / Vatrogasni zapovjednik: 'Ovo je nevjerojatno, mi ugasimo jedan požar, već bukne drugi, teško da svi nastaju slučajno'

'Ulažemo sve napore da zaštitimo sve stambene objekte i nadam se da ćemo uspjeti kao i dosad. Nevjerojatno je kakvom brzinom nastaju ti požari', kaže Darko Dukić

22.8.2017.
19:00
VOYO logo

Naš reporter Hari Kočić razgovarao je s Darkom Dukićem, vatrogasnim zapovjednikom Šibensko-kninske županije. 

Duga je noć pred vama, potrebna vam je i pomoć. Tko sve dolazi, gdje sve gori? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, duga noć je iza nas, a bit će i sljedeća. Primili smo pomoć s područja RH, i svi su uključeni na požarištu na Promini, ovdje je opožareno 2400 hektara. Bitno je da su kuće spašene i da su svi na sigurnom. Nažalost, situacija je dosta teška na području Bribirskih mostina, gdje vatra guta sve pred sobom. Ulažemo sve napore da zaštitimo sve stambene objekte i nadam se da ćemo uspjeti kao i dosad. 

Samo danas je prema nekim procjenama buknulo 30 požara. Kako to komentirate kao iskusan vatrogasac, teško da su svi nastali slučajno, znamo da je policija uhitila nekoliko počinitelja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, mi u komunikacijskom vozilu vidimo svaki dim. Nevjerojatno je to, danas kad je to krenulo oko 1,2 sata, jedan požar ugasimo, drugi već plane, čim dođemo ondje, već se moramo vraćati. Teško da je to slučajno, to je nevjerojatno razvlačenje snaga na terenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo