Vatrogasci neće jurišati na (Kara)markov trg!

Hrvatske ulice neće gledati spektakl ukrštanja snaga vatrogasnih i policijskih vodenih topova!

2.3.2011.
17:48
VOYO logo

Na sastanku predstavnika Sindikata i Udruge profesionalnih vatrogasaca u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova u srijedu usvojen je zaključak da se zahtjevi Sindikata državnih službenika i namještenika te Udruge profesionalnih vatrogasaca "prihvaćaju kao osnovani te će se isti razmotriti i donijeti konačna odluka unutar sedam dana", izvijestili su Mladen Magdić iz SDLSN-a i predsjednik te Udruge Goran Franković.

Na temelju analize stanja Ministarstvo će Vladi RH dati na usvajanje odluke o rješenju navedenih problema najkasnije u roku do 14 danam, napominju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem izvještavamo Vas da se zbog navedenih zaključaka prosvjed vatrogasaca RH najavljen za četvrtak 03.ožujak 2011.g. otkazuje do daljnjeg. Moramo konstatirati da smo zadovoljni pregovorima, ali istodobno i ogorčeni činjenicom da se zahtjevi vatrogasaca čuju tek kad najavimo javne prosvjede. Ne želimo da se najavljeni prosvjed koristi u politikanske svrhe već tražimo trajno praćenje stanja vatrogasne službe kako bi se predvidjele posljedice brzopletih odluka odgovornih osoba", navode u priopćenju.

Vatrogasci su na ulicama mislili demonstrirati svoje nezadovoljstvo Uredbom Vlade koja im smanjuje plaće za 10 posto i dira druga materijalna prava. Sindikalci su najavili da će sa stotinu kamiona krenuti sa Zagrebačkog velesajma prema Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, a namjera im je bila prosvjedovati i na Markovom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103010706006 arti-201103020009006 arti-201103020666006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo