VATROGASCI NAKON POTRESA U ZAGREBU IMAJU PUNE RUKE POSLA: / Imali 2000 hitnih intervencija, a pomažu i pri dezinfekciji površina

Image
Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Zagrebačkim vatrogascima su nakon potresa u pomoć priskočile i kolege iz devet županija, zajedno s opremom te tvrtke opremljene strojevima za rad na visini

1.4.2020.
13:54
Marko Lukunić / PIXSELL
VOYO logo

Vatrogasci su na području Grada Zagreba odradili 2000 hitnih intervencija vezanih uz sanaciju posljedica potresa, a građane su pozvali da se i dalje pridržavaju uputa te zovu li vatrogasce obavijeste ih je li u njihovu kućanstvu neka osoba u samoizolaciji.

Apel građanima

"Apeliramo na građane da se i dalje ponašanju odgovorno i da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite. Ukoliko zovu vatrogasce, nužno je da naglase nalazi li se u njihovom kućanstvu osoba kojoj je određena samoizolacija kako bi vatrogasni timovi mogli poduzeti posebne mjere osobne zaštite", priopćili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode da su vatrogasci samo na području Grada Zagreba na sanaciji posljedica potresa odradili 2000 hitnih intervencija, koje uključuju uklanjanje oštećenih dijelova objekata, podupiranje zidova te uklanjanje urušenog materijala s prometnica. Uz zagrebačke vatrogasce i ispomoć iz drugih vatrogasnih postrojbi, u sanaciji su sudjelovale i tvrtke koje posjeduju vozila za rad na visini.

Pomažu policiji i patroliraju

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ističe da su iz devet županija upućena vatrogasna vozila za spašavanje i radove na visini, a ta vozila ostaju na radu u Zagrebu do 7. travnja. Dodaje da je županijskim vatrogasnim zajednicama ovoga tjedna podijeljena zaštitna oprema i dezinficijensi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vatrogasnoj zajednici kažu da su vatrogasci i nadalje angažirani na suzbijanju koronavirusa kroz patroliranje, ispomoć policiji na kontrolnim punktovima i dezinfekciju javnih površina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo