uspješna akcija / Vatra gutala maslenike u Solinu i pored Splita: Vatrogasci uspješno lokalizirali požar

Image

Uzrok požara još uvijek je nepoznat, a već se sada može zaključiti kako je zahvatio dosta maslina, niskog raslinja i borova

10.9.2018.
14:24
VOYO logo

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima u solinskom kotaru Sveti Kajo buknuo je požar.

Vatra je zahvatila maslenik u blizini obiteljskih kuća, a na teren su izišli vatrogasci ekipa Solin, Vranjic i Mladost iz Kaštel Sućurca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokaliziran je požar  Svetom Kaji kod Splita, koji je planuo u ponedjeljak oko 11,30 sati, a izgorio je jedan i pol hektar borove šume, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita. 

Uz splitski JVP požar su gasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Solina, Vranjica, GomiliceMladosti. Ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi stambeni i poslovni objekti. Iako je požar u kratkom roku lokaliziran gasitelji se i dalje nalaze na terenu gdje natapaju rubno područje požarišta kako ne bi došlo do aktivacije vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko podneva planuo je požar i u splitskom naselju Barutana, gdje je gorjelo nisko raslinje, voćke i maslinici. Gasili su ga vatrogasci iz Žrnovnice, Podstrane te Splita. Opožareno je nešto manje od dva hektara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo