Varšavska je najuža i najopasnija ulica u Zagrebu!

Nastavkom izgradnje podzemne garaže u Varšavskoj ulici pomaknuta je zaštitna ograda, čime je sužen prolaz iz Varšavske u Gundulićevu na samo 75 centimetara.

11.8.2010.
16:44
VOYO logo

arti-201008030628006Predstavnici udruga Zelena akcija i Pravo na grad – Tomislav Tomašević, Teodor Celakoski i Urša Raukar – održali su konferenciju za novinare u Varšavskoj ulici, te su upozorili kako je nastavkom izgradnje podzemne garaže znatno sužen prolaz između Varšavske i Gundulićeve ulice.

Naime, Teodor Celakoski iz Prava na grad pred novinarima je izmjerio da je najuži dio prolaza širok samo 75 centimetara, a najširi 95 centimetara, iako je propisano da najmanja širina nogostupa uz zaštitnu ogradu u Varšavskoj mora iznositi tri metra!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način se, upozoravaju aktivisti, onemogućuje nesmetan prolaz osobama u invalidskim kolicima, a u slučaju požara ili nezgode stanarima ne mogu pristupiti vozila Hitne medicinske pomoći ili vatrogasci. Time se potencijalno u opasnost dovode životi građana u Varšavskoj ulici.

Snimio i montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba istaknuti da je spomenuta zaštitna ograda postavljena odmah pored Ustavnog suda RH, čime je cijela situacija apsurdnija. Također, na pojedinim dijelovima uz gradilište iscrtane su mjere do kojih se pločnik treba ukloniti za potrebe izgradnje podzemne garaže, te ako je suditi prema tim mjerama, ograda će se još dodatno širiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novim problemima oko gradilišta HOTO grupe pokušali smo telefonski kontaktirati Tomislava Horvatinčića, no on nije odgovarao na pozive.

Prethodni članak:

arti-201008030628006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo