VARGA U OPATOVCU: / "Svi su pokazali da sustav nije narušen ni u krizno vrijeme"

Image
Foto: PIXSEL, Marko Lukunic

Ministar zdravlja Siniša Varga obišao je u nedjelju zdravstvene djelatnike koji brinu o izbjeglicama u prihvatnom centru Opatovac koji su od početka migrantske krize pružili oko 8.

4.10.2015.
19:21
PIXSEL, Marko Lukunic
VOYO logo

"Zdravstvena zaštita u Opatovcu odlično funkcionira od prvog dana, a u rad su uključeni i koncesionari i domski liječnici, zaposlenici Hitne medicinske pomoći i sanitetski prijevoz. Svi su oni od početka krize zajedno s epidemiolozima, ali i ostalim službama, pokazali da sustav nije narušen ni kada se dogodi kriza", rekao je ministar Varga.

Smanjen broj timova na terenu

Dodao je kako Ministarstvo zdravlja i dalje redovito održava sjednice Kriznog stožera na kojima se analizira stanje na terenu i omogućuje logistička podrška u lijekovima te medicinskim i ostalim potrepštinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj liječničkih timova koji su prvih dana migrantske krize radili u Tovarniku, Opatovcu, Samoboru i Harmici kretao se između 40 i 50 dnevno, a danas je ta brojka smanjena na desetak timova dnevno, navodi Ministarstvo zdravlja.

Također podsjeća da je ministar Varga 29. rujna stavio van snage odluke o selektivnom proglašavanju stanja pripravnosti za zdravstvene ustanove u županijama koje nisu pogođene priljevom migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tome je pripravnost medicinskih timova obustavljena u Brodsko-posavskoj, Virovitičko-podravskoj, Međimurskoj, Varaždinskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji te u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. No, pripravnost i dalje vrijedi za zdravstvene ustanove na području Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo