VANĐELIĆ ODUSTAO OD UTRKE ZA GRADONAČELNIKA: / 'Ne razmišljam ni o čemu drugom osim o obnovi Zagreba'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Iako se to najavljivalo, Damir Vanđelić neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, a na konferenciji za medije pojasnio je sve o toj odluci, ali i predstaviti rad Fonda za obnovu Zagreba

3.2.2021.
9:16
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Damir Vanđelić, čelnik Fonda za obnovu Zagreba, neće ići u utrku za gradonačelnika metropole. N1 doznaje od njegovih bliskih suradnika da nikada nisu službeno vođeni razgovori oko kandidature, pa tako nije bilo niti postavljanja uvjeta o kojima je ranije pisao Jutarnji.

"Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije", poručili su iz HDZ-a dodavši kako im je cilj pobijediti u sve četiri zagrebačke izborne jedinice te naglasivši da će uskoro predstaviti svog kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUKLO JE: /

Vanđelić ipak neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: Ne žele mu popustiti u svemu što zahtijeva

Image
PUKLO JE: /

Vanđelić ipak neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: Ne žele mu popustiti u svemu što zahtijeva

Klikom do svega što je učinjeno

No, sam Vanđelić je na konferenciji za medije u 9.30 pojasnio sve vezano uz potencijalnu kandidaturu, ali i dosadašnje aktivnosti i troškove Fonda za obnovu te isplate naknade šteta uzrokovanih potresom.

"To su mladi ljudi sposobni, pročitali su zakonske akte, mi smo im dali pojašnjenja. Što se tiče zahtjeva u Ministarstvu koji su u obradi, mi u Fondu moramo biti spremni za obradu kako bi oni bili što brži obrađeni. Imamo 347 zahtjeva, 29 za gradnju kuća, 43 za rušenje i 89 za obnovu višestambenih zgrada. Mi ćemo pomoću ovog sustava napraviti analizu. Kada kliknete na zgradu možete vidjeti kada je zgrada isplaćena, koliko je isplaćena i to će biti podloga za praćenje jednog od deset segmenata obnove. Imamo 99 zahtjeva, a isplaćeno je 3,4 milijuna kuna", pojašnjavao je Vanđelić sustav za praćenje rada Fonda za obnovu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova je prioritetnija

"Kao građanin grada Zagreba i vrlo ozbiljan čovjek sam sam donio odluku o tome što je prioritetnije za Zagreb. Trenutno je važnija obnova i ne razmišljam ni o čemu drugom osim o obnovi Zagreba. Po meni, najveći problem Grada Zagreba je potresna obnova. Ona ima potencijal rasta hrvatskog gospodarstva do jedan posto BDP-a, što je jako značajno. Zahvalio bih se svima koji su mi slali poruke podrške. Smatram da nam treba više zajedništva, a na terenu vidim da ga nema. Kad ćemo zajednički pomoći ljudima ako ne sad. O drugim stvarima, razgovorima s drugim osobama, ne bi bilo džentlmenski razgovarati. Nakon ove konferencije daljnjih pitanja o kandidaturi neće biti", poručio je Vanđelić i odagnao sve sumnje u svoju kandidaturu.

"Ako nekaj zabrljam, ja ću vam prvi reći. Naučio sam u životu da ako nekaj zabrljaš da se prvi javiš", poručio je Vanđelić na kraju konferencije za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo