Val izbacivanja iz SDP-a, u Zagrebu krvava borba

Iz SDP-a lete Ljubo Jurčić, Jelena Pavičić-Vukičević, pročelnik Slavko Kojić, Duško Ljuština, Davor Jelavić, smijenjeni Slobodan Ljubičić Kikaš...

11.1.2010.
11:46
VOYO logo

SDP-u predstoji čišćenje stranke od 'bandićevaca' koji su se ogriješili podrškom zagrebačkom gradonačelniku na izborima.

Ljubo Jurčić, dogradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić-Vukičević, pročelnik za financije Slavko Kojić, šef Bandićeva stožera, kulturnjak Duško Ljuština, dugogodišnji pročelnik Davor Jelavić, smijenjeni šef Holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, samo su neka od imena koja će uskoro biti izbačena iz stranke, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba između šefa SDP-a Zorana Milanovića i Milana Bandića nastavit će se i u Skupštini, koju bi, sudeći po odnosu snaga, Bandić rado raspustio: u njoj će 'milanovićevci', HNS, HDZ i HSLS stvarati probleme Bandiću prilikom svakog iole sumnjivog prijedloga.

Priliku za raspuštanje Skupštine i nove izbore Bandić će dobiti tek najesen: Skupštinu gradonačelnik može raspustiti u dvama slučajevima – ako mu odbiju ili ako on uopće ne predloži proračun koji se donosi potkraj godine, ili ako zastupnici učestalo donose protuzakonite odluke, što si SDP-ov pravnički mag Boris Šprem sigurno neće dopustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Milanović može smijeniti Bandića vrlo, vrlo teško: uspije raspisati referendum na koji će izaći polovica ukupnog broja birača u Zagrebu i na kojemu će polovica tih birača glasati protiv Bandića, napominje list.

Bandić je prošlog tjedna izgubio apsolutnu kontrolu nad Zagrebačkim holdingom, kada mu se u skupštini poduzeća, čiji je bio jedini član, pridružilo još deset zastupnika gradske Skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001110095006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo