VAKULA OTKRIO ŠTO NAS ČEKA, IZDANO UPOZORENJE: / Bit će hladno kao malo kada u povijesti, moguće poplave, prekid u opskrbi vodom...

Image
Foto: Pixsell

Temperatura zraka bit će u padu pa će u utorak i srijedu mjestimice ponovno biti snijega

25.11.2018.
10:15
Pixsell
VOYO logo

Zoran Vakula, poznati meteorolog HRT-a, najavio je vrlo hladan kraj studenoga i početak prosinca.

Već u nedjelju bit će kišovito diljem Hrvatske pri čemu će obilnijih pljuskova i grmljavine biti na Jadranu i područjima uz njega, a nevolje će nekima prouzročiti i jako, na udare i olujno jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura zraka bit će u padu pa će u utorak i srijedu mjestimice ponovno biti snijega, ali u malim količinama, najprije u gorju, zatim i po nekim sjevernijim nizinama, osobito u istočnoj Hrvatskoj.

Image
STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA: /

Ovakvu zimu nismo očekivali, evo što nas sve čeka

Image
STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA: /

Ovakvu zimu nismo očekivali, evo što nas sve čeka

"Od srijede većinom suho, ali još hladnije, uz jutarnje minuse diljem unutrašnjosti, pa i ponegdje blizu mora, a i najviša dnevna temperatura zraka u mnogim će mjestima biti kao malo kada u povijesti mjerenja potkraj studenoga i početkom prosinca", kaže Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi tjedan donosi pravu zimu

"U prva dva dana novoga tjedna prevladavat će oblačno uz povremenu kišu, a u utorak, uglavnom u gorju, može pasti i malo snijega. U srijedu se očekuju sunčana razdoblja, koja će biti češća i dugotrajnija u drugom dijelu tjedna. Ipak, bit će postupno hladnije, pa je od srijede ujutro u mnogim krajevima vrlo velika vjerojatnost mraza. Na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u ponedjeljak i utorak.

Od srijede pretežno sunčano i hladnije. U utorak će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će oslabjeti tek u drugoj polovini tjedna", rekla je za HRT meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje meteoalarma za Istru, Kvarner, Liku i Dalmaciju. Obilna kiša se očekuje i u Gorskom kotaru. Na jugu zemlje i u Istri će biti i jakog i olujnog juga. U tim je dijelovima zemlje vrijeme je označeno opasnim, piše Slobodna Dalmacija.

Image
Foto: DHMZ

'Lokalno izraženiji pljuskovi i obilna kiša. Količina oborine 40-80 mm. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima', upozoravaju iz hidrometeorološkog zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo