VAKULA OBJAVIO NOVU PROGNOZU: / Vrijeme će nas tijekom vikenda podsjetiti na ljeto, ali idući tjedan stiže neugodna promjena

Image
Foto: PIXSELL

HTV-ov meteorolog otkriva kako će u mnogim mjestima travanj vjerojatno završiti kao jedan od najtoplijih u povijesti.

20.4.2018.
8:40
PIXSELL
VOYO logo

"Niste li uspjeli tijekom četvrtka, u sunčanom i za travanj iznadprosječno toplom vremenu možete uživati sve do kraja tjedna, posebice za vikend, koji bi neke čak mogao podsjetiti i na ljeto, osobito na kopnu", poručio je HTV-ov meteorolog ZoranVakula u novoj vremenskoj prognozi.

Tako će u većem dijelu zemlje danas biti sunčano, mjestimice uz malu naoblaku. Na kopnu možemo očekivati vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati mjestimice umjerena bura, povremeno s jakim udarima, a na otvorenom moru poslijepodne i sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 °C, uz obalu ponegdje i viša.

Image

Vakula otkriva kako će u mnogim mjestima travanj vjerojatno završiti kao jedan od najtoplijih u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend iz snova

I sutra će biti sunčano i toplo. Ujutro po kotlinama i uz rijeke ponegdje moguća sumaglica ili magla. Vjetar na kopnu većinom slab.

Na Jadranu će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, a još ujutro mjestimice umjerena do jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 27 °C.

Početkom tjedna stabilno, potom slijedi promjena vremena

Slično će biti i u nedjelju, a još će početkom novog tjedna biti relativno stabilno, premda uz više oblaka nego tijekom vikenda, osobito na sjevernom Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

I na kopnu će početak novoga tjedna biti oblačniji, nestabilniji i vjetrovitiji nego vikend, premda i dalje relativno topao. Temperatura zraka, osobito poslijepodnevna, mnoge bi mogla podsjetiti na ljeto.

Ipak, sredinom tjedna nas očekuje promjena vremena uz puno više oblaka i padalina, a i temperatura će osjetno pasti. Tako se u kontinantalnom dijelu zemlje u četvrtak očekuje 'maksimalac' od 15 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo