unaprijedit će komunikaciju / Vagić o slučaju Budak: 'Nije učinjena stručna greška. Pacijentica je dobila jasne pisane upute'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Praksa je pokazala kako je način preuzimanja nalaza u redu. Ovo je prvi i jedini slučaj od kada djeluje Klinika da se tako nešto dogodilo", istaknuo je ranvatelj Vinogradske

24.2.2023.
16:22
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je odvjetnica Lina Budak optužila Kliniku za tumore u Zagrebu da joj sedam mjeseci nisu rekli da ima karcinom dojke, proveden je nadzor u Klinici za tumore.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a Sestre milosrdnice održalo je konferenciju za medije na su predstavljeni rezultati provedenog nadzora nad liječenjem Line Budak u Klinici za tumore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo se na sjednici u srijedu detaljno upoznalo s pritužnbom pacijentice Budak očitovanjima zdravstvenih djelatnika koji su sudjelovali u njenom liječenju te kompletnom medicinskom dokumentacijom. Nakon detaljnog uvida u svu dostavljenu dokumentaciju Povjerenstvo je donijelo zaključke koji će biti prezentirani medijima u Dvorani Multimedijskog centra KBC-a Sestre Milosrdnice.

Image
ŠOKANTAN SLUČAJ /

Prvi istup javno prozvanog kirurga. Dr. Roth: 'Lina Budak je dobila jasne upute'

Image
ŠOKANTAN SLUČAJ /

Prvi istup javno prozvanog kirurga. Dr. Roth: 'Lina Budak je dobila jasne upute'

"Povjerenstvo je utvrdilo da nije učinjena stručna greška. Povjerenstvo smatra da je pacijentica dobila jasne pisane upute za daljnji dijagnostički postupak", rekao je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Damir Vagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Praksa je pokazala kako je način preuzimanja nalaza u redu. Ovo je prvi i jedini slučaj od kada djeluje Klinika da se tako nešto dogodilo", istaknuo je ranvatelj Vinogradske.

"Prva i osnovna stvar koju naglašavam je da želimo uspješno daljnje liječenje pacijentice. Sukus svega je da nije bilo stručne pogreške u ovom dijelu, a moja je odluka da ćemo način komunikacije s pacijentima o tome da je gotov nalaz - unaprijediti", rekao je ravnatelj Vagić i istaknuo kako će ubuduće pacijente vjerojatno informirati putem SMS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali Vagića postoji li mogućnost da pacijenti o nalazima ubuduće budu obaviješteni telefonski, a on im je odgovorio da će poraditi na automatskom sustavu informiranja pacijenata o gotovim nalazima.

"Mi za neke stvari uvodimo sustav obavještavanja, s tim se počelo i prije svega ovoga. Obavještavanja kod nas funkcioniraju, a sad će se proširiti i na ovaj dio", istaknuo je Vagić i još jednom ponovio da sepacijentici ispričao na pogrešci u komunikaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Budak je odlučila liječenje nastaviti u Njemačkoj i pozvala je DORH da istraži njezin slučaj.

Kirurg Klinike za tumore dr. Andrej Roth, čija je Budak bila pacijentica, odgovorio je na optužber i istaknuo kako je Budak dobila jasne upute da javi u specijalističku ambulantu zbog nalaza PHD-a u roku od 15 dana što ona nije učinila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš nalaze inspekcijskog nadzora Klinike za tumore, kao i rezultate inspekcije u drugim zdravstvenim ustanovama očekuje idući tjedan.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo