Vadite jakne, stiže kiša i nevrijeme!

Nakon vrućina i dugotrajne suše, u noći s nedjelje na ponedjeljak u većem dijelu zemlje očekuju se jaka grmljavina, olujni udari vjetra i obilna kiša.

18.9.2011.
15:08
VOYO logo

S promjenom vremena često ide i kiša, koja je dobro došla za ublažavanje višemjesečne suše. No, zbog mogućih obilnih pljuskova praćenih grmljavinom, pa i mjestimično olujnog nevremena, neki bi mogli imati više štete nego koristi.

U noći s nedjelje na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka u većini će predjela biti kiše, pljuskova i grmljavine, a mjestimice je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Kiša će biti obilnija na zapadu, a uz umjeren i jak sjeverni vjetar osjetno će osvježiti. U utorak će svježije biti i na istoku, no vrijeme će se već postupno smiriti pa će u srijedu ponovno prevladavati sunčano i toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu obilna kiša i olujna bura

Na Jadranu će kiša biti ponegdje i obilnija nego u unutrašnjosti. Glavnina kiše na sjevernom se dijelu očekuje u noći i prvom dijelu ponedjeljka, a na jugu će je biti tijekom ponedjeljka. Uz kišu se očekuje umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, ponegdje i s olujnim udarima, te osvježenje. U utorak će kiša prestati pa se nakon smirivanja, od srijede očekuje ponovno sunčano i malo toplije vrijeme.

Rekordne temperature

Na postaji Zagreb Maksimir dosadašnji dio ovogodišnjeg rujna imao je srednju najvišu temperaturu zraka kao nikada do sada. Kako je za HTV izračunao Zoran Vakula, za prvih 17 dana čak 29,4°C. Dosadašnji rekord bio je samo 27,6°C još iz davne 1951. godine. Svi su dani bili najmanje vrlo topli, a vrućih je bilo rekordno - osam, uz ovu nedjelju najvjerojatnije i devet. Izmjerila se i do sada najviša rujanska temperatura, 11. u mjesecu bilo je 34,0°C, a dosadašnji rekord bio je 33,5°C, od 6. rujna 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109140001006 arti-201109071025006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo