Nakon sjednice / Plenković: 'Ako odabereš biti za Putina, a ne za Ukrajinu da bi bio protiv HDZ-a, kompletna politička suradnja je krivo shvaćena'

Image
Foto: Jurica Galoic/Pixsell

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je izvršnog potpredsjednika Europske komisije za gospodarstvo u interesu građana Valdisa Dombrovskisa, a nakon sjednice Predsjedništva dotaknuo se tema rata u Ukrajini, obnove na Banovini, uvođenju eura te komunalnih službi

23.1.2023.
18:01
Jurica Galoic/Pixsell
VOYO logo

Održala se sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a Andrej Plenković nakon nje dao je izjavu za medije.

Premijer je podsjetio kako su razgovarali o potpori Ukrajini, energetskoj sigurnosti, gospodarskom forumu u Davosu, gospodarskoj situaciji ali i o obnovi Banovine, gdje će se sutra sastati ministri Bačić, Medved i Erlić kako bi se što prije pokrenuo proces obnove, po mogućnosti kroz sljedećih 10ak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je i najavljeni prosvjed opšorbe zbog novog Zakona o pomorskom dobru:

"Ako odabereš biti za Putina a ne za Ukrajinu da bi bio protiv HDZ-a onda su ljudi krivo shvatili poruku. Svi su se odlučili dati podršku Putinu, to pokazuje njihove slabosti. Slušaju naravno Milanovića u toj cijeloj priči i nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se teme eura te rekao kako su inspekcije provele sve potrebne procedure, kaznili one koji su neopravdano povećali cijene, a upozorili one koji nisu ostali na minimalnoj razlici te im dali rok za promjene.

Image
obljetnica vro maslenica /

Plenković povukao paralelu s Ukrajinom i 90-ima: 'Ne možemo ni zamisliti podršku koju imaju'

Image
obljetnica vro maslenica /

Plenković povukao paralelu s Ukrajinom i 90-ima: 'Ne možemo ni zamisliti podršku koju imaju'

" Važan je dio gdje ministar Filipović komunicira s trgovačkim lancima, jer za sada se to dobro odvija. Nitko ne treba profitirati na podizanju cijena. Država trenutno pomaže gospodarstvu, a gospodarski akteri trebaju biti na razini te suradnje", dodao je premijer te rekao kako još nije stiglo izvješće inspektorata o tome koliko je trgovaca vratilo cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema rata trgovaca, radi se o odgovornosti trgovaca. Ne radimo sve ovo za druge ljude, nego za nas. Valjda svi imamo koristi od ovoga. Država je uvela euro i ušla u Schengen kako bi svima bilo dobro i nadam se da će se svi odgovorno ponašati", rekao je Plenković.

Na pitanje kako gleda na prosvjed čistoće i treba li biti opravdano da se radnici vrate na svoje mjesto, premijer je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je važno je da komunalne službe dobro funkcioniraju, postoje procedure kada se daje otkaz. Ne ide to samo tako. Državni inspektorat daje svima vremena da ispravi svoju grešku. Koliko shvaćam ,još nisu dobili otkaz, ali se svakako treba baviti komunalnim temama. Više njima nego izmišljanjem o ograđenim plažama", rekao je Plenković te se osvrnuo da su priče o plaži lažne, a pokrenuo ih je potpredsjednik Butković "jer su bili za Putina, a ne Ukrajinu".

Završio je spominjanjem kako se "Zakon nije mijenjao 20 godina, te su ograđene plaže, zajedno s najavom prosvjeda lažne izjave i manipulacija oporbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo