DOTAKNUT ĆE SE PETROKEMIJE / Plenković: 'Krenule isplate za nezaposlene, danas idu za branitelje.' Otkrio i kada umirovljenici mogu očekivati pomoć

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Za kraj svog izlaganja, Plenković je svim Hrvatima i Hrvaticama poželio sretan Uskrs te otkrio da će u jednom krugu ministara biti na nedjeljnoj misi na Kaptolu koju će predvoditi kardinal Bozanić

6.4.2023.
8:54
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vlada danas održava sjednicu Vlade u u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. To je 206. po redu, a govorit će se o informacijama vezanima za potres, nacrtu konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama (EU).

Na dnevnom planu našle su se i teme poput Zakona o prijenosu i obradi podataka o putnicima u zračnom prometu u svrhu sprječavanja, otkrivanja, istraživanja i vođenja kaznenog postupka za kaznena djela terorizma i druga teška kaznena djela (EU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković ide za Rijeku gdje će danas sudjelovati na svečanom isplovljavanju broda Scenic Eclipse II u brodogradilištu 3. maj u Rijeci.

Image
isplata i zaostataka /

HZMO: Mirovine veće za 5,73 posto, isplate počinju 6. travnja

Image
isplata i zaostataka /

HZMO: Mirovine veće za 5,73 posto, isplate počinju 6. travnja

Premijer Plenković prvo je govorio o paketu mjera koji je stupio na snagu 1. travnja i koji ima tri temeljnja cilja: Ublažiti rast cijena energije, zaštite građane od inflacije i omogućiti snažnu potporu i pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenule su prve isplate jednokratnih novčanih naknada za nezaposlene osobe, a danas kreće isplata za ugrožene kupce energenata, primatelje doplatka za pomoć i njegu te branitelje", rekao je Plenković.

Najavio je da 21. travnja kreću isplate posebnih novčanih nakada za primatelje doplatka za djecu, a tjedan dana kasnije jednokratne novčane naknade za umirovljenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da su zabilježili niz pozitivnih pokazatelja te da se javni dug spustio se na 68,4 posto udjela u BDP-u, što je prošle godine znači bilo nego li 2019. godine.

Dotaknuo se i turizma, odnosno prihoda od stranih turista. Prihodi su 2022. godine bili 13,1 milijardu eura, a to je za 44 posto više nego 2021. godine, odnosno 24 posto više nego 2019. godine koja je bila rekordna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su on i potpredsjednik Medved bili u Ukrajini, odnosno Kijevu i Buči. Kaže da su dogovorili daljnji niz aktivnosti i potpore Ukrajini.

Jučer je bio u Sjevernoj Makedoniji s ministrom Filipovićem gdje se sastao s državnim vrhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao da je održan i veliki događaj povodom Svjetskog dana Roma te da je Hrvatska primjer europskog modela kad je riječ o zaštiti prava ROma i njihovoj integraciji.

Premijer je najavio da će Vlada dati suglasnost za sklapanje Dodatka I. Ugovora o dokapitalizaciji i restrukturiranju društva Petrokemije te za sklapanje Ugovora o prijenosu Ugovora o dokapitalizaciji i restrukturiranju Petrokemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o obnovi, premijer je rekao kako će 1,3 mlrd eura iz Fonda solidarnosti, Hrvatska imati još gotovo 1,2 mlrd eura iz drugih europskih sredstava koja će biti uložena za obnovu od potresa.

Za kraj svog izlaganja, Plenković je svim Hrvatima i Hrvaticama poželio sretan Uskrs te otkrio da će u jednom krugu ministara biti na nedjeljnoj misi na Kaptolu koju će predvoditi kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo