pokazatelji i obećanja / Plenković na sjednici Vlade: 'Inflacija usporava. Vratit ćemo 10 posto ukinutih mirovina braniteljima'

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Sjednica Vlade održala se u četvrtak, 2. veljače 2023., u 12.30 sati, u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

2.2.2023.
12:30
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Na 189. sjednici Vlade u četvrtak raspravljalo se o aktualnom stanju vezanom za potres, o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu za 2023., o prijedlogu odluke o sudjelovanju hrvatskih vojnika u simulacijskoj vježbi upravljanja u krizama NATO-a i drugim točkama na dnevnom redu.

Premjer Andrej Plenković osvrnuo na brojke Državnog zavoda za statistiku u pogledu inflacijskih kretanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o usporavanju stopa inflacija na 12,7 posto u siječnju. Već drugi mjesec zaredom imamo obrnuti trend. Zahvaljujući potezima Vlade smanjen je inflacijski pritisak. Slovačka, Estonija, Latvija i Litva ima veću inflacijsku stopu od Hrvatske", kazao je premijer.

Image
Nakon novih poruka /

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

Image
Nakon novih poruka /

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

Osvrnuo se na poboljšanje mirovinske situacije za hrvatske branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je vraćanje ukinutih 10 posto mirovina za branitelje i njihove obitelji pet posto od 1. srpnja ove godine te pet posto od 1. siječnja iduće.

"Plan Vlade je ukinuti zakon na mirovine po posebnim propisima za 62 tisuće branitelja u potpunosti do 1. siječnja iduće godine", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je ministru branitelja Tomi Medvedu na završetku veteranskog centra u Sinju u kojemu je otvoreno i 30 novih radnih mjesta.

Ministar Medved izvijestio je o napretku revitalizacije Sisačko-moslavačke županije. Kazao je da je do kraja 2023. predviđeno ulaganje 223 milijuna eura u to područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar građevine Branko Bačić kazao je kako je bio nazočan u Gvozdu gdje se izgrađuje 26 stanova. Rekao je kako se realizira time projekt Središnjeg ureda za obnovu kojim je planirana izgradnja 20 višestambenih zgrada sa 308 stanova.               

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo