UZBUNA ZBOG TOLUŠIĆEVOG PRAVILNIKA: / Zastupnici se vraćaju s godišnjeg, hitno sazvana sjednica saborskog odbora

Image
Foto: Pixsell
8.8.2017.
15:48
Pixsell
VOYO logo

CIJELA REGIJA BIJESNA NA HRVATSKU, ZAGREBU POSTAVILI ULTIMATUM: ‘Tolušićeva izjava vrijeđa zdrav razum, ima tjedan dana…’

Naime, za petak 18. kolovoza sazvana je zajednička tematska sjednica Odbora za poljoprivredu i Odbora za gospodarstvo s temom "Vrednovanje učinaka provedbe Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima te razmjera utjecaja protumjera zemalja u okruženju na hrvatsko gospodarstvo i poljoprivredu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zajedničkoj tematskoj sjednici dvaju odbora provest će se rasprava o utjecaju odredbi Pravilnika na hrvatsku poljoprivredu i gospodarstvo te mogućem uvođenju protumjera država iz regije. Sudionici tematske sjednice, pored članova dvaju odbora, su: predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskih izvoznika i Hrvatske udruge poslodavaca.

STRUČNJAK ZA NET.HR O POTEZU MINISTRA TOLUŠIĆA KOJI JE IZAZVAO TRGOVINSKI RAT U REGIJI: ‘Odluka je ishitrena, posljedice će biti značajne’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sazivanje sjednice saborskog Odbora za gospodarstvo zatražili su i SDP-ovi zastupnici Domagoj Hajduković, Saša Đujić i Joško Klisović.

"Pravilnikom Ministarstva poljoprivrede o postrožavanju uvoza voća i povrća iz trećih zemalja i povećavanju inspekcijskih pristojbi za svaku pošiljku i vrstu voća i povrća za čak 22 puta (!), ministar Tolušić napravio je potez koji bi naše gospodarstvo mogao skupo koštati! Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija su kao zemlje pogođene ovom mjerom najavile moguće protumjere koje bi pogodile naše izvoznike, posebno prehrabenu industriju. Zašto se prije donošenja ovakve jednostrane mjere nismo prvo obratili Komisiji ako postoji problem s uvozom voća i povrća, koji su bili razlozi donošenja ovakve odluke i koliko će to koštati naše izvoznike samo su neka od pitanja na koje tražimo odgovore", napisao je na svom Facebook profilu Hajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mjere koje je poduzela Hrvatska potpuno su neprihvatljive za BiH i mi tražimo da se ukinu”, rekao je danas Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
TOLUŠIĆ POPUŠTA PRED PRITISCIMA IZ REGIJE? Bosanski ministar otkrio detalje razgovora: /

'Čuli smo se 4, 5 puta...'

Image
TOLUŠIĆ POPUŠTA PRED PRITISCIMA IZ REGIJE? Bosanski ministar otkrio detalje razgovora: /

'Čuli smo se 4, 5 puta...'

Otkrio je da je danas u nekoliko navrata komunicirao s hrvatskim ministrom poljoprivede Tomislavom Tolušićem i da je ostvaren određen napredak u pregovorima. No, konačan dogovor još uvijek nije postignut.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo