Uzbuna na Jakuševcu: Zamalo došlo do eksplozije

U spalionici otpada na zagrebačkom Jakuševcu došlo je do prestanka rada dijela postrojenja u kojem se spaljuju plinovi, jer se povećao udio kisika u smjesi plinova i prijetila je eksplozija.

2.3.2012.
10:55
VOYO logo

U četvrtak oko 20 sati PU zagrebačka zaprimila je dojavu o kritičnom stanju na Jakuševcu i mogućoj opasnosti od eksplozije. Na teren su izašli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, djelatnici VI policijske postaje Novi Zagreb i Glavna inspektorica zaštite okoliša, priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Utvrđeno je da je na odlagalištu neopasnog otpada Prudinec u Jakuševcu došlo do prestanka rada dijela postrojenja u kojem se spaljuju plinovi stvoreni i prikupljeni na odlagalištu otpada. Doznaje se kako je do prestanka rada došlo zbog povećanog udjela kisika u smjesi plinova koji se spaljuju zbog čega se sustav automatski gasi kako ne bi došlo do eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici tvrtke Viadukt i njihovi kooperanti, djelatnici tvrtke HIS d.o.o., oko 22 sata pustili su u funkciju dio postrojenja koji nije radio i situacija je sanirana, čime je izbjegnuta eksplozija.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama dodaje i kako će inspektori zaštite od požara MUP-a izvršiti nadzor rada postrojenja na Jakuševcu kako se slična situacija ne bi opet ponovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo