odgajateljica iz pakla / Užas u zagrebačkom vrtiću: Odgajateljica selotejpom lijepila usta djetetu, drugima vezala jastuk oko trbuha?

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija/Arhiva

Sve je prijavljeno nadležnim institucijama, ravnateljica ne otkriva hoće li se prozvana odgajateljica vratiti na posao, a iz Grada Zagreba osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja. Dodaju da je postupanje u tijeku te će naknadno odlučiti o daljnjem postupanju

6.9.2023.
13:57
Thinkstock/Ilustracija/Arhiva
VOYO logo

Stravičan slučaj iz dječjeg vrtića potresa Zagreb. Kako donosi portal Zagreb.info, zabrinuti roditelji govore da jedna odgajateljica u vrtiću u zagrebačkom kvartu Trnsko navodno djeci lijepila usta selotejpom.

Sada se javila i majka koja tvrdi da postoje za to i dokazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Također, i ravnateljica me pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama", ispričala je majka za Zagreb.info.

Kaže da je doznala da je na Vijeću vrtića odlučeno da će se odgajateljica vratiti na posao. Obratila se na više strana u više institucija te kaže da nije dobila jasan odgovor što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PU PRIMORSKO-GORANSKA /

Policajac upucao naoružanog muškarca prijavljenog za obiteljsko nasilje. Teško je ozlijeđen

Image
PU PRIMORSKO-GORANSKA /

Policajac upucao naoružanog muškarca prijavljenog za obiteljsko nasilje. Teško je ozlijeđen

"Stvarno se bojim za svoje dijete, ne želim da ta osoba čuva moje dijete", navela je i nastavila da odgajateljica od početka nije pokazivala previše empatije, da se nikad nije smijala. A onda se druga mama prva požalila prošloga travnja.

"Navodno je vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa”, pričala je mama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Melina Vučak kratko je sve komentirala: "Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije, te su izvidi još u tijeku i prema svim postupanjima vrtić će pružiti podršku unutar svojim ovlasti". Nije htjela otkriti hoće li se sporna odgajateljica vratiti na posao.

Ranije je Grad Zagreb osudio svaki oblik neprimjerenog postupanja, ali da detalje navedenog slučaja nisu u mogućnosti iznositi budući da su postupanja nadležnih institucija još uvijek u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisno o njihovim rezultatima uslijedit će daljnji koraci”, zaključili su iz Grada Zagreba.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo