odvjetnici negoduju / Užas u Istri: Ostavili ecstasy na stolu, dijete ga progutalo i završilo u bolnici! Odmah su ga oduzeli roditeljima

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Odvjetnica roditelja tvrdi da je sud prihvatio mišljenje Centra za socijalnu skrb bez održane rasprave, provjeravanja i zaprimanja roditeljskog očitovanja

3.2.2021.
8:27
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prije otprilike mjesec dana malodobni dječak iz Pule oduzet je od majke i oca te smješten u ustanovu u Lovranu. Naime, njegovi su ga roditelji, uslijed iznimne nepažnje, doveli u kontakt s opojnim sredstvom koje je, nakon dočeka Nove godine, slučajno ostalo zagubljeno na stolu. 

Uskoro su pozvali Hitnu pomoć koja je dijete odvela u bolnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, djelatnici bolnice pozvali su policiju koja ih je nakon obavijesnog razgovora uhitila zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, povredu djetetovih prava. Od tada nisu vidjeli svoje dijete, a kazneni postupak je u tijeku. 

"Radi se o inače jako brižnim roditeljima"

Na prvom ispitivanju u policiji oba roditelja priznala su kazneno djelo i izrazili kajanje zbog nemara. Općinsko državno odvjetništvo zabranilo im je približavanje i uspostavljanje kontakta s djetetom koje su smjestili u dječji dom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica roditelja tvrdi da je sud prihvatio mišljenje Centra za socijalnu skrb bez održane rasprave, provjeravanja i zaprimanja roditeljskog očitovanja. 

"Radi se o očito unaprijed zauzetom stavu suda i želji da se u evidenciji suda predmet evidentira kao što prije riješenim", poručila je za Glas Istre odvjetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako sud nije uzeo u obzir okolnosti da se radi o inače jako brižnim roditeljima koji pružaju adekvatnu brigu i odgajaju svoje dijete u sigurnim i normalnim uvjetima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo