Uvode se nova ograničenja za parkiranje u Zagrebu

6.2.2012.
12:29
VOYO logo

Ukoliko zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdi prijedlog novog načina uređivanja parkiranja u Zagrebu, o njemu bi se uskoro moglo raspravljati na sjednici Gradske skupštine. Riječ je o prijedlogu kojim bi se prva i druga zona podijelile na ukupno 15 manjih sektora.

Cilj ovog prijedloga je dokinuti praksu da se kupi povlaštena karta za jednu zonu, a kojom se potom može parkirati po cijelom gradu. Prema predloženom modelu, vozilo s povlaštenom kartom bi se moglo besplatno parkirati samo u 'svom' sektoru, a kada bi se vozač parkirao bilo drugdje morao bi kupiti kartu kao i svaki drugi građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sadašnjoj crvenoj zoni nalazi se oko 6.000 parkirnih mjseca, a prema prijedlogu ona bi se podijelila u pet manjih zona. Žuta zona podijelit će se u 10 manjih kvartovskih zona, a nakon podjele na manje zone i uvođenja kvartovskih parkirnih karata, oni koji su kupili godišnje karte za neku zonu po sadašnjoj podjeli, karte neće morati odmah mijenjati, nego će one vrijediti do isteka, piše Zagrebancija.com.

Doznaje se i da se odustalo od uvođenja posebne zone koja bi nastala izdvajanjem Gornjeg Grada iz crvene zone, u kojoj bi parkiranje bilo zabranjeno svima osim stanarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo