korupcijska afera / Utvrđeni detalji afere 'Indeks': isplaćene tisuće kuna za nagrade, a studenti ih nikada nisu dobili

Image

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu godinam se nekontrolirano praznila blagajna, a 2008. godine akademska se ustanova nasla u korupcijskoj aferi Indeks, otkrivena je prodaja ispita

1.9.2017.
8:36
VOYO logo

Kako se nekontrolirano praznila blagajna na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i u godinama nakon što se 2008. ta akademska ustanova našla u korupcijskoj aferi Indeks, kada je otkrivena prodaja ispita studentima, utvrđeno je i tijekom sudskog procesa što ga je pokrenula bivša šefica računovodstva Sanja Šporčić, piše Net.hr.

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu godinam se nekontrolirano praznila blagajna, a 2008. godine akademska se ustanova nasla u  korupcijskoj aferi Indeks, otkrivena je prodaja ispita. Sudski proces je prokrenula bivša šefica računovodstva Sanja Šporčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanja Šporčiš pokrenula je sudski proces otkrivanja prodaje ispita, tužila je Ekonomski fakultet da se poništi otkaz kojeg je dobila u kolovozu 2010. godine prije točno sedam godina, nakon čega je iz fakultetske blagajne izvučeno 160 tisuća kuna. Nakon pokrenutog sudskog procesa suspendiran je i tadašnji dekan Drako Tipurić.

Tijekom 2009. godine nestalo je 34.400 kuna novac osiguran za Dekanovu nagradu. Naime, taj novac studenti nikada nisu dobili i nikada nije vraćen u blagajnu. Tijekom postupka je utvrđeno da 3.200 kuna nagrade studenti nisu preuzeli. Gdje je novac završio, ne zna se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj se ipak malo iskristalizirao jer se pod optužbom za podizanje 160 tisuća kuna našla tadašnja blagajnica Ekonomskog fakulteta Viktorija Belošić.

Krađa novca dogodila se u vrijeme upisa, kada su se u blagajnu slijevala značajna novčana sredstva, a revizija je ubrzo nakon toga utvrdila brojne nesuglasnosti kod isplate nagrada studentima​, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo