Utvrđene nove cijene koje će plaćati berači šparoga

4.4.2014.
9:06
VOYO logo

U Pravilniku se navodi da je sakupljanje šumskih plodova u državnim šumama dopušteno samo uz prethodno pribavljenu dozvolu nadležne šumarije na čijem se području obavlja sakupljanje, piše Glas Istre.

Pravilnikom su utvrđene i cijene, pa ako primjerice berete šparoge u državnim šumama za vlastite potrebe (a limit je do dva kilograma dnevno), treba ishoditi dozvolu - dnevnu, vikend, tjednu ili mjesečnu. Za mjesečnu dozvolu treba izdvojiti 150 kuna, za tjednu 70 kn, za vikend 20 kuna, dok dnevna iznosi 10 kuna bez PDV-a. Komercijalni skupljači trebaju se vratiti u šumariju, prijaviti količinu i još dodatno platiti tri kune po stručku od 40 komada šparoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sakupljanje bijelih tartufa (sezona počinje sredinom rujna) sezonska dozvola iznosi 1.360 kuna, mjesečna 680, tjedna 400, a dnevna 160 kuna. Sve su to cijene bez PDV-a. Komercijalni sakupljači također se trebaju vratiti s ubranom količinom tartufa i platiti naknadu po kilogramu koja iznosi 160 kuna za bijele tartufe, a 40 kuna za sve ostale vrste tartufa. http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/drzava-olabavila-cijene-za-berace-sparoga-i-gljiva-446687

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo