UTVRDA / SDP-a PROTIV MILANOVIĆA, ZAR ĆE GA RUŠITI? Jedna im je stvar gorko zasmetala, ali je Bernardić zato u 'win-win' situaciji

Image

Nakon što su se u lipnju potiho pobunili, Riječki SDP-ovci sve se glasnije protive Milanoviću

4.7.2019.
20:31
VOYO logo

Nakon sjednice predsjedništva SDP-a, iako su svima bila puna usta jedinstva, riječki dio SDP-a nije bio zadovoljan. Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović navodno nevoljko je dao potporu svom bivšem šefu u utrci za Pantovčak, a Riječani Zlatko Komadina i Romana Jerković se na sjednici nisu ni pojavili.

Sada je za Novi list primorsko-goranski SDP-ovac jasno rekao što ga muči. "Nema šanse da glasamo za Zorana Milanovića ako prijedlog bude formuliran na način da je on kandidat SDP-a. Ako će ga SDP samo podržati, kao i sve druge stranke poput GLAS-a, HSS-a i drugih, onda u redu. Ali teško da on za nas može biti kandidat SDP-a nakon svega što se događalo zadnjih par godina“, rekao je uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a što će se održati u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreni bojkot Riječana

Kako se procjenjuje, riječki SDP mogao bi se usprotiviti na različite načine Dio neće ni doći, pa se tako na Ibleru i dalje ne očekuje potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, ili se biti protiv ili će pak tražiti da se Bernardićev prijedlog preformulira na način da SDP Milanoviću samo daje podršku, a ne da je on kandidat stranke.

"Kandidaturu čak nije ni objavio na Ibleru. To znači da se i on sam odriče stranke", tumači riječki SDP-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Win-win situacija za Bernardića'

Naravno, teško da će Riječani uspjeti išta promijeniti, a toga su svjesni.

"Mi znamo da je stvar s Milanovićem već previše odmakla da bi se sada rušila. Jednako tako znamo i da je za Bernardića ovo win-win situacija: ako Milanović pobijedi, i on je pobjednik. Ako pak izgubi, riješio ga se zauvijek, što mu opet nije loše za njega na čelu stranke. Ali svoj stav ćemo jasno izreći“, zaključuje SDP-ovac iz PGŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo