UTRKA ZA KOMUNALNOG REDARA: / Splićani se žale na natječaj za posao, tvrde da je bilo nepravilnosti

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic
23.8.2015.
16:20
PIXSELL, Miranda Cikotic
VOYO logo

Jedan od njih je Ivo Skejić koji kaže kako nema dokaza da su natječaju kumovale veze, ali da je "činjenica da je komisija imala nejasne kriterije, a po svemu sudeći je u njezinu radu bilo i nepravilnosti", piše Slobodna Dalmacija. "Članovi Povjerenstva predvođeni Pavom Zaninovićem i Mladenom Kokanom počeli su me ispitivati Zakon o građevinskoj inspekciji. I nakon što sam im rekao da spomenuti dokument uopće nije u literaturi koju smo trebali pripremiti za provjeru znanja i sposobnosti, oni su i dalje inzistirali na tome. Vrlo brzo sam shvatio u kojem smjeru to vodi - odnosno da me nastoje diskreditirati unatoč mom znanju i kompetencijama", ispričao je Skejić tražeći da ako ima boljih od njega u Banovini to dokažu.

"Pitao me što se pravim pametan"

Na natječaj se žalio i Srđan Marinić koji je bez posla, jer je zbog upozoravanja na nepravilnosti u radu Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan dobio otkaz. Inače kaže da se na natječaj javio jer je jako nezadovoljan radom komunalnih redara koji su, po njegovom mišljenju, aljkavi. Marinić prigovor ima na usmeni dio testiranja. Tražili su ga da citira dio Odluke o privremenoj zabrani radova tijekom turističke sezone, i kad je to napravio, rekli mu da - nije točno?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da taj propis znam napamet, i iz privatnih razloga, nastojao sam komisiji objasniti da ne griješim, na što se Mladen Kokan počeo derati što sam se ja našao praviti pametan i njega učiti... Strašno", ispričao je Marinić za Slobodnu koja na pitanja o slučaju nije dobila ni jedan odgovor iz splitske Gradske uprave.

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo