Na terenu inspekcija / Usudili smo se kušati jedan ručak u prozvanoj studentskoj menzi: kuharica uvjerava kako u incidentu s kosom ljudski faktor nije imao ulogu

Društvenim mrežama već nekoliko dana kola fotografija jednog studentskog obroka s posebnim prilogom - dlakama. Studenti tvrde da ovo nije prvi, a vjerojatno ni posljednji put da se ovako nešto dogodilo

22.11.2017.
18:59
VOYO logo

Ne dlaku, nego pravi pramen dlaka pronašla je studentica u svom ručku - konkretno musaki koju je jela u studentskoj menzi. Studenti tvrde - nije prvi put i ne nađu se samo dlake: 

"Ono uobičajene stvari, gusjenice i to su ljudi znali nalaziti,i to u salati,  ništa odvratno", kazala je Biljana, studentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ha čuo sam za takve priče i to sam zapravo vidio na fejsu u grupi, ali osobno nisam doživio da ima ikakvih nečistoća ili nepravilnosti", dodaje Josip, student.

"Pa iskreno imala sam svakakva iskustva, jednom sam čak našla dlaku u svom jelu i odmah sam je maknula. Kad sam odnosila hranu rekla sam kuharici što sam pronašla", priča Helena, studentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to studenti upozoravaju u Facebook grupama gdje već kruži priča o dodatnim proteinima u hrani. I sami smo se usudili kušati jedan ručak u studentskoj menzi.  

Isprobali smo sarmu i čini nam se sasvim u redu, a koliko vidimo niti u samom zelju nema nikakvih neželjenih supstanci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE PROČITAJTE:

Možda smo imali sreće, ali kuharica u menzi uvjerava kako u incidentu s kosom, ljudski faktor nije imao ulogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radile su tri plavuše, tako da nema šanse da nutra može biti crna kosa. Uopće se ne može raditi o kosi, jedino može biti problem namirnica, a to je krumpir", izjavila je Sanja Horvat, kuharica.

No, upravitelj SC-a ništa ne prepušta slučaju. Na njegov nalog odmah je proveden sanitarni pregled. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem uzoraka namirnica koji su provedeni svi nalazi su super i mi nismo utvrdili nikakav problem", poručio je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu

Iako su rezultati dobri, i sami priznaju da se na više od 20 tisuća obroka dnevno može zalomiti i neka greška, odnosno dlaka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo