ANKETA DANAS.HR-A / Ustavni sud svoje je rekao, pitamo vas: Podržavate li zabranu rada nedjeljom?

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL

'Već smo dvaput odlučivali o neradnoj nedjelji. Godine 2004. smo ukinuli tadašnji Zakon. Godine 2009. smo ukinuli jer nije bio obrazložen cilj. U ovoj odluci imamo stajalište da u pravnom poretku je nedjelja dan u tjednu koji se po tradiciji smatra danom tjednog odmora, rekao je predsjednik Ustavnog suda

6.2.2024.
14:35
Shutterstock/Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Dan D za sve trgovce, zaposlenike i potrošače stigao je danas. Ustavni sud u 13 sati održao je konferenciju na kojoj su iznijeli sve novosti vezane uz Zakon o trgovinama.

"Na današnjoj sjednici donijeli smo rješenje kojim nismo prihvatili Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti sustavom Zakona o trgovini", rekao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laički rečeno, nisu rušili Zakon o trgovini i zabrana rada nedjeljom ostaje i dalje na snazi.

"Već smo dvaput odlučivali o neradnoj nedjelji. Godine 2004. smo ukinuli tadašnji Zakon. Godine 2009. smo ukinuli jer nije bio obrazložen cilj. U ovoj odluci imamo stajalište da u pravnom poretku je nedjelja dan u tjednu koji se po tradiciji smatra danom tjednog odmora. Reguliranje tog rada ovisi o slobodnoj volji zakonodavca. Vlada je kao cilj navela postizanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života radnika, osiguranje kvalitete života, socijalno blagostanje. Za nas je to legitiman cilj", rekao je predsjednik Ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga vas u velikoj anketi pitamo podržavate li zabranu rada nedjeljom:

Sve o ovoj odluci čitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zabrana rada nedjeljom i dalje ostaje na snazi: 'Nedjelja se po tradiciji smatra danom odmora'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo