'Ustajemo u pet ili šest, a doma smo u 20 sati. Tako više ne može'

'Ustajemo u pet ili šest da bismo u sedam sati stigli na praksu. Traje do 10.30. Onda nam u 14 počinje nastava i nema nas kod kuće prije 20. Tako svaki dan.

14.11.2013.
7:20
VOYO logo

Učenici kažu da sada imaju tri puta više praktične nastave, a u tri godine odrade čak 4.600 sati. "Uveli su nam bespotrebne predmete, kao što su administrativna praksa i zakoni, a ukinuli kliniku i kirurgiju. Neka nam drugačije organiziraju raspored da nama ili barem sljedećim generacijama bude malo lakše", pričaju.

Iako je popodnevna smjena planirala odmah krenuti u štrajk, nakon razgovora predstavnika razreda s ravnateljicom, dogovoreno je da se danas (četvrtak) održi novi sastanak. Na njemu bi pak trebalo biti usuglašeno na koji će se način karlovački srednjoškolci, točnije 298 učenika te škole boriti za svoja prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica: Štrajk nije pravi put

"Praksa se ne može drugačije organizirati nego od 7 do 10 sati ujutro, kad traje njega bolesnika. Činjenica je da imaju velik broj sati praktične nastave, ali riječ je o petogodišnjem programu. Poštujem njihov stav i mišljenje, ali smatram da štrajk nije pravi put.

Neka njihova borba za prava bude dostojna zanimanja budućih zdravstvenih djelatnika. Ako žele podržati učenike u Slavonskom Brodu, neka se očituju pismenim putem. Međutim, nastava se mora održavati", poručila je ravnateljica Medicinske škole KarlovacJasminka Štajcer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da bi u cilju rasterećenja učenika najbolje bilo organizirati nastavu u jednoj smjeni. No, to je nemoguće bez dogradnje škole. To se planira već nekoliko godina, ali dugo je trajao proces otkupa zemljišta u vlasništvu susjedne Opće bolnice Karlovac. To je napokon riješeno, a Karlovačka županija, svjesna problema manjka prostora, sufinancira Studiju izvodljivosti dogradnje kata, čime bi Medicinska škola Karlovac dobila neophodne kvadrate za još kvalitetniju nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo