Usred krize Sinj ulaže u Big brother

Usred gospodarske krize, sinjska je vlast, kaže, odlučila uložiti u isplativ projekt. Na javnim mjestima postavit će kamere koje će građane pratiti puna 24 sata.

13.2.2010.
12:54
VOYO logo

Sinjska gradska vlast uputila je javni poziv za ponude usluge videonadzora na četiri lokacije u gradu. To su: stara mletačka utvrda Kamičak, omiljeno okupljalište mladih tijekom vikenda, glavni gradski Trg kralja Tomislava (Pijaca), gradski park i zgrada gradske uprave.

"Razlog zbog kojega smo se odlučili na ovaj potez je vrlo jednostavan i nakon računice vrlo isplativ. Naime, kada smo zbrajali štete koje nastanu tijekom jedne kalendarske godine zbog raznih vandalskih ponašanja poznatih ili do sada nepoznatih počinitelja, a naravno to se najviše događa vikendima kada mladi izlaze u grad, došli smo do iznosa od 120.000 pa i više kuna. Primjerice, šaranje zidova grafitima na povijesnoj utvrdi Kamičak, oštećenja gradskog sata na Kamičku, lomljenje stabala i ukrasnog zelenila u parku, oštećivanje kandelabra na Trgu kralja Tomislava, grafitiranje fasada u središtu grada i niz drugih vandalizama koji se događaju, a samo narušavaju sliku grada, ponukali su nas na to da pokušamo ovom tehnikom, koja se već odavno koristi u svijetu, zaštititi grad i sačuvati ga i za nas same, za generacije koje dolaze te za naše goste i turiste", ispričao je Slobodnoj Dalmaciji sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor s tvrtkom koja će imati najbolju ponudu Grad će sklopiti na dvije godine. Postavljene videokamere bile bi umrežene u jedan centar iz kojeg bi se lokacije pratile tijekom 24 sata.

Glavan otkriva kako će Grad odrediti instituciju u kojoj će biti postavljena takozvana kontrolna soba za videonadzor, no ne otkriva od kada će to njegove sugrađane pratiti budno "gradsko oko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo