USKORO NOVA USLUGA ZA GRAĐANE I PODUZETNIKE: / Ulažu 6,5 milijuna eura za manje redove pred šalterima

Image
Foto: PIXSELL

Nakon usluge e-građanin, država uskoro uvodi i e-pristojbu koja bi trebala smanjiti redove na šalterima

27.9.2018.
10:00
PIXSELL
VOYO logo

Hrvati sa svega nekoliko klikova mišem u Hrvatskoj mogu otvoriti obrt, međutim problem se javlja kada za te usluge trebaju državi platiti pristojbe. Onda, pak, moraju krenuti put uobičajenih šaltera u državnim ustanovama. Međutim sada će se i to promijeniti pa će se tako putem sustava e-građani moći plaćati, jednako kao i kupovati državni biljezi.

"Granica je nebo. Sve one procese koji se događaju u javnoj upravi, nastojat ćemo implementirati u e-pristojbe. To je sada dobro riješeno, npr. kod registracije vozila, platite jedno, a onda se sve to diferencira na druga mjesta“, objasnio je za Dnevnik.hr ministar uprave Lovro Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt platnih listi

Ministar najavljuje i projekt platne liste državnih službenika prema kojem će se platne liste slati u osobni pretinac u e-građani.

To bi automatski dovelo i nove korisnike elektroničkih usluga. Do sada ih ima 608.000. Za postati e-građaninom, treba otići u FINA-u i uz jedan ispunjen papir za nekoliko minuta dostupne su 52 usluge koje sustav nudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar Bauk predlaže da se sustav malo i reklamira, ako za to ima novca. A prema informacijama od sadašnjeg ministra ima pa bi se tako za 6,5 milijuna eura trebali smanjiti redovi pred šalterima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo