MEDVED ODBACIO TVRDNJE O POGODOVANJU U DODJELI STANA: / 'Želim vrlo jasno demantirati svoju povezanost s time'

Image
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Tomo Medved se obratio medijima nakon sastanka užeg kabineta Vlade, a najviše se usredotočio na objavu Darija Juričana koji ga je optužio za pogodovanje pri dodjeli jednog stana

2.12.2020.
12:52
Dubravka Petrić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković koji je u izolaciji zbog zaraze koronavirusom, odredio je da će ga u slučaju spriječenosti zamijeniti ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Njegova prva zadaća u novoj ulozi bila je obraćanje javnosti nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

Šturi komentari

Iako se očekivalo da će govoriti o detaljima sastanka, to ipak nije učinio. "Danas u Saboru imamo izglasavanje COVID-mjera, a predstavit će ih ministri i državni tajnici. Sve što je bilo na sastancima Vlade, moći ćete vidjeti na sjednici Vlade sutra, koja će ići uživo", nije htio otkriti detalje sastanka Užeg kabineta, ni dnevni red sutrašnje sjednice. Kratko je prokomentirao odluku britanskih vlasti da odobre Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa za upotrebu. "Danas je na užem kabinetu ministar zdravstva dao svoj osvrt i danas će popodne govoriti o informaciji o cjepivu",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka predsjednika Vlade u skladu je s člankom 11. Zakona o Vladi gdje ovlašćuje člana Vlade za potpisivanjem akata. On je tu ovlastio mene, a sve druge aktivnosti predsjednik Vlade obavlja u skladu s mogućnostima, predsjeda radom svih tijela", komentirao je Medved svoje imenovanje.

Image
MOŽDA ĆE VAS IZBOR IZNENADITI: /

Plenković odlučio tko će ga mijenjati u slučaju spriječenosti; 'Ali, zasad za tim nema nikakve potrebe'

Image
MOŽDA ĆE VAS IZBOR IZNENADITI: /

Plenković odlučio tko će ga mijenjati u slučaju spriječenosti; 'Ali, zasad za tim nema nikakve potrebe'

Oštar demantij

"Želim vrlo jasno demantirati da se mene osobno i Ministarstvo branitelja povezuje s jednim predmetom, a otvorio ga je gospodin Juričan, a tiče se osobe koja je povezana sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Želim vrlo jasno demantirati svoju povezanost s time, jer se radi o predmetu koje je ministarstvo zaprimilo 2015., dok je ministar bio Fred Matić, i odreagiralo sa zakonskim nadležnostima te dostavilo gradu Zagrebu koji je dalje postupao u tom postupku, jer je osoba smještena u stanu Grada Zagreba. Jako je puno konstrukcija koje se pokušavaju dovesti u vezu s Ministarstvom branitelja i sa mnom osobno. Ministarstvo sve svoje aktivnosti obnaša u skladu s zakonom. Ovih dana je bilo aktivno i pitanje razrješenja tajnika Sučića, pa Ministarstvo i ovih dana na području Vukovarsko-srijemske županije nastavlja s iskapanjima posmrtnih ostatak nestalih osoba. Obitelji imaju te inormacije te pozivam sve da nastave i dalje pratiti i tražiti nestale osobe", komentirao je najnoviji slučaj sumnjive dodjele stanova ministar Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na tulum svog državnog tajnika i ravnatelja Memorijalnog centra u Vukovaru nakon obilježavanja Dana sjećanja.

"Moja je obveza staviti to na dnevni red. Tražit ću detalje koji se odnose na taj čin i odluku će donijeti Upravno vijeće, koje je u konačnici i imenovalo gospodina Šeremeta za ravnatelja Memorijalnog centra Vukovar. U skladu s tim što će imati na uvid, će oni donijeti odluku. Ja imam obvezu kao predsjednik Upravnog vijeća sazvati ga i pribaviti sve relevantne pokazatelje oko tog čina, a Vijeće će to analizirati i donijeti odgovarajuću odluku", zaključio je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POTENCIJALNA ‘BOMBA’ ZA VLADU ZBOG DRŽAVNOG TAJNIKA: Sučića pustili nakon razgovora s načelnikom policije; Intervenirao je Medved?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo