USKOK TRAŽI ISTRAŽNI ZATVOR: / Hoće li korumpirana sutkinja i stečajni upravitelj kojem je namještala poslove u Remetinec?

Image
Foto: Pixsell
16.11.2017.
11:18
Pixsell
VOYO logo

Kako se doznaje uoči ročišta na kojem bi sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić trebala odlučiti o zahtjevu tužiteljstva, Uskok osim za Hrkaća i Malenicu traži istražni zatvor i za Hrkaćevu tajnicu Tatjanu Kušec te Miroslava Mitaka.

Hrkaću i Malenici istražni zatvor USKOK želi zbog opasnosti da ne utječu na svjedoke te da ne ponove nedjela koja su im stavljena na teret, dok se pritvaranje Mitaka i Kušec traži samo zbog bojazni od utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Suradnja je bila legalna'

Odvjetnik Veljko Miljević, koji zastupa osumnjičenu sutkinju uoči sudskog ročišta izrazio je svoje nezadovoljstvo činjenicom da je okrivljenima na teret stavljeno udruživanje u kriminalnu grupu jer je suradnja sutkinje i stečajnog upravitelja po njegovom mišljenju bila legalna.

Za Milana Lučića još nije tražen istražni zatvor, već će USKOK tu odluku donijeti nakon što ga ispita. Lučićev povratak u Hrvatsku nakon suđenja u Austriji očekuje se danas kasnije tijekom dana ili najkasnije sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
GLAVNI AKTER SEVERININOG PORNIĆA NA METI USKOKA: /

I on je osumnjičen u akciji koja je srušila sutkinju Malenicu

Image
GLAVNI AKTER SEVERININOG PORNIĆA NA METI USKOKA: /

I on je osumnjičen u akciji koja je srušila sutkinju Malenicu

Debić će se braniti sa slobode

Osumnjičeni Josip Debić je nakon ispitivanja u Uskoku pušten da se brani sa slobode.

Hrkać stvorio zločinačku organizaciju

Osim zbog zločinačkog udruživanja koje je navodno osmislio Hrkać, Uskok osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkač bio stečajni upravitelj navodno su oštećene za 45,7 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelji tvrde da je Hrkač još 2008. povezao sutkinju, svoju tajnicu i osumnjičene direktore tvrtki kako bi iskoristio "društva u stečaju za financiranje osobnih potreba", a osumnjičeni su pritom navodno zaradili najmanje 27,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo