1,7 milijuna kuna zarade / USKOK raskrinkao mrežu dilera: uhićene 22 osobe s područja Istre, Rijeke i Zagreba

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Proizvodnjom i preprodajom droga pripadnici zločinačkih organizacija su navodno zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna koje su međusobno podijelili

25.2.2016.
15:21
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je podigao optužnicu protiv 22 člana dvije zločinačke organizacije koje su, prema tvrdnjama tužiteljstva, na riječkom, istarskom i zagrebačkom području proizvodile i preprodavale razne vrste droga i na taj način zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna.

Među optuženima je jedan nizozemski državljanin u dobi od 44 godine, dok su ostali, uključujući i dvojicu organizatora, hrvatski državljani stari od 24 do 58 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo tvrdi da su dvije zločinačke organizacije ustrojili prvooptuženi T. J. (41) na području Primorsko-goranske i Istarske županije te drugooptuženi D. M. (40) na istarskom i zagrebačkom području. 

U svoje su organizacije, "sukladno prethodnim dogovorima, u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, kupovine, prenošenja, preuzimanja, skrivanja, proizvodnje, prepakiranja i međusobne prodaje većih količina kokaina, heroina, amfetamina i marihuane te prodaje droge drugim preprodavačima i krajnjim konzumentima"; izvijestio je USKOK na vojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga drugookrivljenika i četvrtookrivljenika tužiteljstvo tereti i da su na području Istre proizvodili veće količine amfetamina. 

Proizvodnjom i preprodajom droga pripadnici zločinačkih organizacija su navodno zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna koje su međusobno podijelili, sukladno prethodnim dogovorima i poslovima koje su obavljali, izvijestio u Uskok koji je za četvoricu okrivljenika od suda zatražio produljenje istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo