USKOK RADI NA SLUČAJU MOĆNOG HDZ-ovca: / Objavili što poduzimaju nakon što je otkriveno da je pokušao podmititi novinara Telegrama

Image
Foto: PIXSELL, Daniel Kasap
28.7.2017.
14:23
PIXSELL, Daniel Kasap
VOYO logo

U policiji i državnom odvjetništvu ne žele govoriti o detaljima ovog slučaja.

Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić kazao je samo da USKOK sukladno zakonskim ovlastima poduzima radnje u vezi navedenog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji, pak, kažu da je riječ o slučaju koji je pod nadležnošću USKOK-a te da će policija postupati ako to od njih zatraži državno odvjetništvo. Podsjećaju, međutim, da je Lucić i saborski zastupnik te da će mu, pokaže li se da su optužbe utemeljene, trebati pokrenuti postupak skidanja saborskog imuniteta.

Image
POZNATI HDZ-ovac POKUŠAO PODMITITI NOVINARA: /

Ponudio skandalozno objašnjenje

Image
POZNATI HDZ-ovac POKUŠAO PODMITITI NOVINARA: /

Ponudio skandalozno objašnjenje

"Ja ću te honorirati jedan naprema tri"

Nakon što je Telegram objavio i zvučnu snimku na kojoj se jasno čuje kako Lucić Hedlu nudi triput veću svotu od honorara koji bi ovaj dobio za objavljeni tekst, pleternički HDZ-ovac i jedan od najmoćnijih ljudi te stranke u Slavoniji, izjavio je najprije da je njegova izjava izvučena iz konteksta i da se nije radilo o nuđenju mita, da bi zatim ipak podnio ostavke na sve stranačke dužnosti, uključujući i one člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam podmićivao Hedla. Ovo je moj privatni spor star osam godina, a on sebi na ovaj način pokušava podići rejting", kazao je Lucić za N1 televiziju nakon što je izbio skandal.

Lucić je Hedlu nudio 3000 kuna kako bi prestao istraživati poslovanje njegovih pleterničkih tvrtki TOFRADO i TOFRADO bačvarija te našičkog Građaprometa gdje je direktorica Lucićeva supruga Ankica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što ćeš ti od redakcije dobiti, ja ću te honorirati jedan naprema tri, ako ti dobiješ tisuću, ja ću ti dati tri tisuće", kazao je Lucić Hedlu u razgovoru čija je snimka objavljena i koju je Lucić potom nemušto pokušao opovrgnuti.

Image
Foto: PIXSELL, Duško Mirković

"Nisam mu ništa nudio, samo sam ga pitao što to znači"

Kasnije, kada je tekst objavljen u Telegramu, Lucić je kazao da "nema pojma što je (Hedl) objavio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je tako kao što kažete, moram reći da je to izvan konteksta. Nisam mu ništa nudio, samo sam ga pitao što mu to znači. Nemam ga zašto podmićivati jer je priča objavljena. Nema tu govora o podmićivanju, rekao sam mu da neću razgovarati o nečemu što je stara priča", rekao je Lucić.

U trenutku kada ga je Lucić nazvao iz Pleternice, a bilo je to u srijedu, 26. srpnja, Hedl se nalazio u petnaestak kilometara udaljenoj Požegi, no ipak se odbio susresti s novinarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hedl je taman u tamošnjem Općinskom sudu kopirao dio dokumentacije iz sudskog spora koji je Podravska banka vodila protiv Lucića zbog duga od 14 milijuna kuna, tražeći da se poništi njegov ugovor o prodaji obiteljske kuće vlastitoj djeci. U Podravskoj banci su, naime, bili uvjereni da je prodaja kuće vlastitoj djeci bila fiktivna kako bi Lucić zaštitio obiteljsku kuću, jer je i osobnim mjenicama bez protesta jamčio banci povrat novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisanje bi mu naštetilo jer vodi sporove s bankama

Hedl je također istraživao zašto je Lucić nenamjenski trošio kredite za razvoj malog poduzetništva i zapošljavanje hrvatskih branitelja, no umjesto da se bavi drvno-prerađivačkom industrijom, krenuo je u gradnju apartmana na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezuspješno je Hedl u više navrata pokušavao stupiti u kontakt s HDZ-ovcem, sve dok mu se u srijedu, 26. srpnja, ovaj napokon javio i ponudio mu mito. Objasnio je da bi mu pisanje o poslovanju njegovih tvrtku naštetilo u sporu s dvjema bankama, od kojih je s jednom nadomak rješenju.

Inače, Lucić je u svojoj imovinskoj kartici naveo da posjeduje samo njivu vrijednu 15.000 kuna te da nema nikakve druge imovine - ni kuće, stana, automobila i ušteđevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je jučer javnost saznala za taj skandal, Hedl je u Telegramu započeo objavu niza tekstova o malverzacijama Lucićevih tvrtki u stečaju, TOFRADO i TOFRADO bačvarija. Danas je objavljen prvi tekst u nizu o tome kako će nekoć uspješna tvrtka Građapromet iz Našica (u kojoj je Lucićeva supruga direktorica, a on sam predsjednik Nadzornog odbora) ovih dana pravomoćnom ovrhom ostati bez vrlo vrijednih nekretnina, jer je bankama jamčila otplatu kredita koje su podizale dvije Lucićeve tvrtke.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo