ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI / Uskok pokrenuo istragu protiv sudskog službenika: Pomogao vozaču Hitne izraditi lažno uvjerenje

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Tužiteljstvo i policija sumnjiče 39-godišnjaka da je od 27. srpnja do 12. listopada 2018. u Imotskom i Splitu, kao ovlašteni službenik Općinskog suda u Splitu, Stalne službe u Imotskom, na traženje 30-godišnjaka pristao izraditi uvjerenje u kojem je lažno naveo da se protiv njega ne vodi kazneni postupak

13.7.2023.
11:02
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je pokrenuo istragu protiv 39-godišnjeg sudskog službenika kojega sumnjiče da je izradio lažno uvjerenje da se protiv 30-godišnjaka ne vodi kazneni postupak da bi se mogao zaposliti kao vozač Hitne.

Uskok je izvijestio da je pokrenuo istragu na temelju provedenih izvida i rezultata kriminalističkog istraživanja Policijske uprave splitsko-dalmatinske, dodajući da se prijavljeni dvojac sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo i policija sumnjiče 39-godišnjaka da je od 27. srpnja do 12. listopada 2018. u Imotskom i Splitu, kao ovlašteni službenik Općinskog suda u Splitu, Stalne službe u Imotskom, na traženje 30-godišnjaka pristao izraditi uvjerenje u kojem je lažno naveo da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Image
DOGOVORILI 'ANGAŽMAN' /

USKOK objavio detalje: Bivši HDZ-ov gradonačelnik uhićenom sucu obećao uhljebiti obitelj

Image
DOGOVORILI 'ANGAŽMAN' /

USKOK objavio detalje: Bivši HDZ-ov gradonačelnik uhićenom sucu obećao uhljebiti obitelj

Sudski službenik je, sumnjaju Uskok i policija, izradio lažno uvjerenje iako je uvidom u sustav eSpis utvrdio da se protiv 30-godišnjaka vode dva postupka na temelju potvrđenih optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok dodaje da je 30-godišnjak zatim lažno uvjerenje predao Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije prilikom zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto vozača u sanitetskom prijevozu.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Uskok nije pravodobno reagirao oko plina, nema šanse da premijer nije znao, na potezu je Hrvoj Šipek. Krunislav Olujić za Direkt'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo