USKOK POKRENUO ISTRAGU PROTIV RIJEČKOG PROČELNIKA: / Tvrtki svoje supruge omogućio da uz minimalnu najamninu dobije poslovni prostor

Image

Istragu protiv 44-godišnjeg riječkog pročelnika zaduženog za gospodarenje gradskom imovinom, Uskok je pokrenuo tereteći ga za protuzakonito pogodovanje tvrtki svoje supruge

22.12.2017.
14:38
VOYO logo

Pročelnik Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom Grada Rijeke Vladimir Benac našao se pod istragom Uskoka zbog sumnje da je tvrtki svoje supruge omogućio da uz minimalnu najamninu dobije na korištenje adaptirani poslovni prostor.

Sumnjiče ga da je sporne radnje poduzimao od travnja do prosinca 2016. kao pročelnik Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, u koji spada i Direkcija za gradnju i održavanje objekata javne, poslovne i stambene namjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uređeni poslovni prostor koristila za knjigovodstvene poslove

Tvrtka kojoj je osigurao da, uz plaćanje minimalne najamnine na natječaju dobije na korištenje adaptirani i uređeni poslovni prostor prema sumnjama tužiteljstva obavljalo je knjigovodstvene poslove i za više tvrtki u vlasništvu njegove supruge.

Osumnjičeni je zaposlenici Direkcije naložio da bez znanja ravnatelja napravi procjenu vrijednosti radova uređenja poslovnog prostora iako planom za 2016. nije bilo predviđeno takvo investiranje niti se radilo o radovima hitne intervencije i održavanja te da potom kao predsjednica Povjerenstva Grada Rijeke za poslovne prostore pripremi raspisivanje natječaja za davanje prostora u zakup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uz to joj je naložio da u zapisnik sa sjednice Povjerenstva protivno odredbi Odluke o zakupu navede prijedlog da se u poslovnom prostoru obavlja isključivo djelatnost kojom se bavi društvo kako bi se drugim ponuđačima ograničila mogućnost prijave, izvijestio je Uskok.

Sporne radnje poduzimao od travnja do prosinca prošle godine

Dodaju da je po nalogu okrivljenika u zapisnik navedeno i da će Grad Rijeka izvesti samo nužne radove iako će, protivno Odluci o zakupu poslovnog prostora, biti izvedeni radovi kompletne rekonstrukcije i uređenja navedenog poslovnog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom lipnja 2016. vlasnica trgovačkog društva je podnijela prijavu na natječaj i kao cijenu zakupa ponudila cijenu iz natječaja, znajući da će Grad izvršiti kompletne radove na rekonstrukciji poslovnog prostora, bez obzira što je u natječaju navedeno da se prostor daje u najam u zatečenom stanju.

Preuzimanje poslovnog prostora odgođeno je do završetka radova od strane Grada Rijeke te je nakon završetka radova zaključen Ugovor o zakupu između Grada Rijeke i trgovačkog društva u kojemu je suprotno odluci o zakupu poslovnog prostora unesen članak koji omogućava da se na adresi na kojoj se nalazi poslovni prostor registrira i društvo u vlasništvu njegove supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo