Proračun oštetili za 12 milijuna / USKOK podigao optužnicu protiv preprodavača duhana, u kratkom roku zaradili 200.000 kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Optuženima se stavlja na teret da su od svibnja do 19. listopada 2018. na području pet županija surađivali i preprodavali duhan

20.5.2019.
16:29
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv sedmorice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja i nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja.

Optuženima se stavlja na teret da su od svibnja do 19. listopada 2018. na području pet županija surađivali i preprodavali duhan. Proizvođače duhana su pronalazili na području Virovitičko-podravske županije, a potom su duhan dovozili i skladištili na području Zagreba i Zagrebačke županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenici su u više navrata kupila najmanje 20,5 tona duhana u listu od čega su raznim kupcima prodali najmanje 3,76 tona sitno rezanog duhana. Na taj način proračun Republike Hrvatske oštetili su za najmanje 12 milijuna kuna, a sebi pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 199.906,00 kuna koji iznos su, sukladno prethodnom planu i dogovoru, međusobno podijelili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo