USKOK / rekordno brzo reagirao na napise o tome da je Linic ostetio drzavu

Nakon sto je Jutarnji list objavio clanak o tome da je Linic navodno ostetio drzavu za do 27 milijuna kuna, dokumentaciju o cijelom slucaju od Ministarstva financija je zatrazio USKOK.

5.5.2014.
13:34
VOYO logo

Povodom brojnih upita novinara vezanih za clanak koji je pod nazivom Za oranicu vrijednu 6 milijuna kuna Linic dao 33, nije htio slusati Poreznu objavljen u Jutarnjem listu USKOK je objavio priopcenje o postupanju drzavnog odvjetnistva.

Nakon objavljivanja navedenog clanka Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta od Ministarstva financija Republike Hrvatske zatrazio je zurno dostavljanje cjelokupne relevantne dokumentacije koja se odnosi na kupovinu zemljista tvrtke Spacva kako bi odlucio o daljnjem postupanju u predmetnom slucaju, priopcio je USKOK na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Jutarnji list je objavio da je ministar financija Slavko Linic prvi put u svojoj karijeri pod sumnjom da je nanio stetu drzavnom proracunu. List navodi i da je u Vladi pokrenuta interna istraga, a sada je i USKOK zatrazio dokumentaciju.

Linic se o slucaju nije ocitovao, no u njegovu je obranu ustao zupan Primorsko-goranske zupanije, Zlatko Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo